A kisbabás anyukák miért beszélnek többes számban?
Figyelt kérdés
Feláll a szőr a hátamon, mikor meghallom a következőket: már 2 fogunk van, bilibe pisilünk, már 6 kilósak vagyunk és még sorolhatnám a végtelenségig. Nekem is van egy másfél éves gyermekem (nem babám) de soha nem beszéltem róla többes számban.
Attol a gyereknek meg sajat szemelyisege van h ha vki azt mondja h kijott a fogunk stb...
De tok jo hogy van idotok ezen ragodni.szerintem nincs ezzel baj. Nem vagyunk egyformak.oruljetek neki.
A vastag penztarcas ferj-sziveget meg nem ertettem... lehet tul buta;es gyerekes vagyok hozza....
Mindenesetre szomoru hogy nehanyatokbol hogy sugarzik a rosszindulat...(akinek nem inge..)
2013. ápr. 29. 13:02
12/23 anonim válasza:
Miért rosszindulat, ha valami nem tetszik nekem? Akkor te is rosszindulat vagy, mert például nem tetszik neked a tökfőzelék?
2013. ápr. 29. 13:03
13/23 anonim válasza:
:) Mert egész nap a gyerekkel vannak és összeszoktak. A szerelmesek is szoktak királyi többesben beszélni. Az anyukák is, majd kinövik :) Én is így beszéltem az első pár hónapban és? Szinte minden anyuka így beszélt :) Aztán leszoktam róla, amikor el kezdett önállósodni a lányom, mert akkor már ő volt és én. Nem voltunk annyit szimbiózisban :) Ettől nem kéne, hogy felálljon a szőr a hátadon. Amúgy meg nekem meg attól áll fel a nemlétező szőr a hátamon, hogy más anyukák milyen jogon beszélik ki a másikat?
2013. ápr. 29. 13:07
14/23 anonim válasza:
A szerelmemmel hiába vagyok mi, nem mondom, hogy levágattuk a hajunkat, ha ő járt fodrásznál...
2013. ápr. 29. 13:07
15/23 anonim válasza:
13. vagyok
Sok tinit hallok, amikor egymás közt beszélgetnek: Úgy szeretjük egymást, úgy örültünk ennek a filmnek..stb, pedig nincs is ott a barátja. :) Nincs ebben semmi. A kezdő Szerelmesek, Anyukák mind EGYként tekintenek egymásra, és ez jó! Mert nem a saját dolgukat nézik elsőre, hanem hogy MI vagyunk. Majd változik ez is.
2013. ápr. 29. 13:10
16/23 anonim válasza:
15-ös, azért az, hogy "úgy szeretjük egymást", meg "úgy örültünk ennek a filmnek" az igaz (attól függetlenül hogy ott van-e a szerelme vagy sem), de nem hiszem hogy anya meg a baba együtt pisilnek a bilibe, meg mondjuk együtt kenték össze magukat sárral...
Szóval nekem is bántja a fülemet, de mondjuk én elfogadom, hogy valaki így fejezi ki a szeretetét.
(Mint ahogy más beszédstílus is tud zavaró lenni, nem kell ezzel különösebben foglalkozni szerintem.)
2013. ápr. 29. 13:46
17/23 anonim válasza:
Én sem beszélek így de nem is zavar amikor azt mondom hogy nem aludtunk éjszaka az úgy is van vagy játszottunk, vagy sétáltunk, pancsiztunk,ettünk hiszen egy asztalnál eszünk.De amikor azt kérdezik hány fogatok van már akkor azt mondom,hogy nekem 30 Mesikének meg 14 és nevetek egyet :)De ez csak Magyarországon szokás mi Felvidéken lakunk és itt nem beszélnek úgy az emberek.Azt viszont nem értem hogy miért nem baba egy 17 hónapos mikor mindenhol úgy mondják és írják akkor már beleköthetnénk abba is hogy a 2 éves miért 24hónapos?A párom a mai napig azt mondja a lányunkra hogy kisbabi :)nekem meg ő a kicsi :)2 év alatt nekem ők még babák :)
2013. ápr. 29. 13:48
18/23 anonim válasza:
Úristen! Mi mindenbe bele nem tudtok kötni. Remélem, ez a legnagyobb problémád az életben! Másokat kibeszélni, szerinted nem olyan dolog, amitől fel kéne, hogy álljon a szőr a hátadon? De gondolom, ha más beszélne ki téged, akkor te/ti lennétek a legjobban megsértődve. Az Anyukák ilyenek az elején, mert a 9hónapig EGYek voltak és van akinek időbe telik megszokni, hogy már külön utakon járnak. Nincs ebben semmi idegesítő
2013. ápr. 29. 13:52
19/23 anonim válasza:
"mindig az en reszem lesz.bennem fejlodott egyutt voltunk 9honapig. Mi voltunk.Mi vagyunk most is."
Jah, persze, majd a tizenéves kamaszfiadról is királyi többesben fogsz beszélni?
"ma nedves álmunk volt"
"ma volt az első magömlésünk"
:D
Amúgy majd leszoknak róla, ha visszamennek dolgozni és a férfi kollégák jól kiröhögik, ő meg besértődik, duzzog egyet és többet nem fogja úgy mondani:D
2013. ápr. 29. 13:55
20/23 anonim válasza:
Számomra is fura és kicsit idegesít is, főleg a 4 hónaposak vagyunk, stb... Hétvégén elég nagyokat néztem, költözködtünk, pakoltunk, az egyik fiú hozta magával a párját és az 1 éves kisfiukat, egész idő alatt ilyeneket hallgattunk: Álcsizzál fel!, Gyere, kapsz iszit!, stb...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!