Kisbabás Anyukák, hogyan teszitek változatossá a mindennapokat?
Én valahogy nem azt érzem, hogy most nem változtaosak a napjaim, hanem hogy később nem lesuznek azok, illetve azoknak nem változatos, szerintem, akik főállásban kénytelenek dolgozni és pontosan, ugyanolyan minden egyes napjuk.
Én még csak itthon vagyok a 9 hónapos lányommal, és egy szuper 4 órás munkahely vár vissza, de hiába imádom a munkámat, akkor is tartok az érzéstől, hogy milyen lesz nem "csak" itthon lenni...
Tudjátok én mindig is "rettegtem" attól, hogy nehogy főállásban kelljen dolgozni a gyerek(ek) mellett, mert az tényleg egy mókuskerék, ha az ember azt szeretném hogy mindenre és mindenkire legyen ideje... :(
Én ezért is áldom a sorsot, hogy 4 órás munka vár vissza, mert az annyira szuper, hogy mire megyek a gyerekért, addig hazafelé bevásárolok, itthon előkészítem mi lesz a vacsi, leviszem a kutyát, ha kell, anyum, barátnőm átjön, vagy főzök, mosok, takarítok és mikor megyek az oviba, suliba, addigra már délutánra a játék marad csak!
Meg én nem bírnék egyszerűen úgy elmenni itthonról reggel, hogy nincs megágyazva és minden szanaszét, szóval ha kell, előbb kelek majd fél órával,d e ezeknek meg kell lenniük! Nem vagyok rendmániás, de szeretem, ha szép letisztult a lakás és nincs káosz. :)
Szóval egyikőtök sem tudná megoldani a 4-6 órát, vagy anyagilag szóba sem jön?? :(
Akinek a Férje minden nap dolgozik, az hogy piheni ki magát? Csúnyán mondva mi öröme van a napjaiban?? :(((
Tehát én azt mondom, hogy még ha néha ez az itthonlét is egyhangúnak tűnik, gondoljunk csak bele, hogy mit érez az, aki egész nap melózik, mi meg majd tavasszal dumcsizgatunk a játszótéren és játszunk a babáinkkal... :) Szóval szerintem ez most így nagyon jó és szinte mindannyian örömmel gondolunk vissza erre az időszakra!!! :)
Kedves második, azért van, akinek nem ugyanolyan minden
napja a munkában. Érdemes jó munkát választani. :)
A kérdező egyébként sem erről érdeklődött, azt kérdezte, hogy amíg otthon van, hogyan tudna picit változatosabban időt tölteni - nem azt, hogy hogyan lehet otthon majd akkor, amikor x év múlva újra dolgoznia kellene. :)) Ez nagy különbség.
Kérdező, járj mozogni, hetente 1-2 óra séta biztosan belefér, addig apa babázzon, a háztartás pedig néha háttérbe szorulhat egy forró fürdő és egy tábla csoki mögött. Kis örömök, de olyan jók néha...
Nálunk egyébként a 6-8 hónap közötti időszak volt eddig a legnehezebb, fogak miatt, meg azért is, mert csak nehezen tudott helyet változtatni. Olyankor én bizony néha vállaltam itthoni munkát a munkahelyemről (pár órás feladatokat), és nekem ez rengeteget jelentett. Azóta is igyekszem néha kitűzni olyan feladatot, ami az én épülésemre szolgál - nyelvtudás-tökéletesítés, cikkolvasás, stb. Persze, vannak napok, amikor hulla vagyok, és csak nézek előre ha van időm leülni, és nem próbál felállni rajtam az örökmozgó 9 hónapos, de amikor mégis jut idő ilyesmire, akkor az hetekig tartó örömet okoz. Az én lányom egyébként másfél évesen bölcsit kezd, és minden nap érzem már, hogy mennyire fog hiányozni. :)
Szóval: mozgás, torna, séta, zenehallgatás, olvasás, néha egy kettesben töltött vacsora a férjemmel, vagy valamilyen közös program vele - nekem ezek váltak be, és amikor erre is tudtam időt szakítani, 1000000x jobban élveztem a Manómmal való játékot is, és úgy láttam, hogy rá is jól hatott, hogy kiegyensúlyozódtam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!