Szülésznő vagyok és nagyon kétségbeejtő számomra az utóbbi hónapok szülésszáma a klinikán ahol dolgozom, ahol ti szültetek is jellemző volt a pangás, ott is alig voltatok?
"bezzeg abban a kórházban bezárt a szülészet :( pedig nagyon jó kis csapat volt!"
Rengeteg szülészetet bezártak pár éve ,megkérdezhetem,hogy melyik szülészetről írtál ?
"Amikor én szültem akkor is a mondjuk 10 gyerekágyas szobából 2 csak romákkal volt tele, a többi 8 pedig nem volt tele hanem 4-5 ágyból mondjuk 3-4 vagy inkább 2-3 anyuka volt."
Óvatosan válaszolnék erre ,eleve nem korrekt külön kórterembe elkülöníteni anyukákat semmilyen kritériumok alapján,persze néha ismerik egymást az anyukák és ők maguk szeretnének egy helyre kerülni .
Egyébként mint azt az ide író szülésznők is tudják,a roma asszonyok a legösztönösebben például a szoptatásban,nem misztifikálnak túl dolgokat szakkönyvekből hanem szépen ösztönösen csinálják ,velük van a legkevesebb gond !
Ám például mi egészségügyi dolgozók ha szülünk vagy a többdiplomások ,értelmiségiek aztán túl tudják aggódni a dolgokat :D .
Előző oldali hsz vagyok ja nem akartam ám ennyire erre kitérni csak így érdekességből kérdeztem, egyébként maximálisan így van ahogy írtad!!! Ők akartak egyszobába kerülni (15 évestől 22 éves több gyerekesig rokonok is voltak kézen közön) és semmi gond nem volt velük az égvilágon, dőlt a tejük szoptattak első naptól bezzeg mi voltunk a "problémás" anyukák :))) A mi kórtermünkben mindhárman megküzdöttünk a szoptatással hajnalok hajnalán ott ültünk, fejtünk tettük mellre a babáinkat hogy végre hízzanak, be is sárgult egy kettő...
szóval valóban nem volt velük semmi gond ilyen téren (az egy másik hogy cigizni mentek le 3-4 óránként még hajnalban is meg a rokonok be akartak ugye csődülni az osztályra ahova nem lehetett:)))
kérdező, csak egy megyét írnál , merre dolgozol?
én is egyetemi klinikán :)
4 gyekőcös kollegina :D
Én tavaj márciusban szültem császárral. És haza küldtek időnapelőtt mert nem volt hely a frissen szülőknek. Vissza kelett mennem varratszedésre.
De én meg azt tartottam felháboritónak, hogy mennyi barna szült! Nyíregyháza!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!