Na most mi legyen? Sok tapasztalatot, tanácsot várok!
Kislányom 13hos, és mozgásfejlődéssel kapcsolatban a védőnő és a doki mást javasol...
A lényeg, hogy későn kezdte a dolgokat csinálni, de minden fázis megvolt.
11hosan kuszott
kb 1héttel 13hos kora előtt állt fel kapaszkodva, közben elkezdett mászni is, és már oldalazva lépeget a butorok mellett. Illetve egyre több dolog mellet feláll. Két kézen fogva nagyon megy, egykézen fogva oatosabb.
Most a védőnő szerint meg kellene nézetni vhol, a dokinéni szerint minden ok, csak kicsit késett.
DE már egyedül kellene mennie??mert csak az nincs meg.
Egyébként nagyon okos, fogékony.
Szerintetek?
Az én lányom 14 hónapos korában indult el egyedül. Előtte 3 hónapig fogni kellett mindkét kezét, mert félős volt. Azóta 7 éves egészséges nagylány!
Csak azért írtam, hogy megnyugtassalak, majd elindul a babád amikor elég bátor lesz hozzá.
Van egy barátnőm, akinek a kisfia csak 16 hónaposan ment egyedül, szintén jól van, 8 éves nagyon okos gyerek.
Minden jót!
Köszönöm Nektek!!
Jo babázást!...megyek mert felébredt a leányzó:)
az, hogy megnézesd, nem kerül semmibe, nem ártasz vele a babának se!
megnyugodnál te is, és ha mégis van valami(esetleg a kis izmaival), akkor kiderülne időben, és lehetne fejleszteni.
én elvinn ém.
tényleg nem kerül semmibe, b.sszus, akkor miért hagynád ki?!
Én is csak 14 hósan indultam el,amugy 18 hós korukig kell ezt megtenniük.
Kisfiam 11 hós és "csak" kapaszkodva áll,mig sok gyerek ilyenkor már egyedül,vagy akár megy is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!