Számotokra fontos volt, hogy össze legyetek házasodva a baba születése előtt, vagy nem tartjátok fontosnak?
Én 2010-ben doktoráltam, úgy terveztük, következő nyáron lesz az esküvőnk. De mikor már nagyon a finisben voltam az egyetemen, egyre inkább az lett a fontos, hogy legyen már gyerekünk (30 évesek voltunk már), úgyhogy utolsó vizsga után belevágtunk, és a doktorrá avatásomon 5 héttel később már ott volt velem a baba. Mivel eleve terveztük a házasságot, így ősszel összeházasodtunk praktikus okokból: nem akartunk pici, pár hónapos babával esküvőt. De egyébként nem a gyerek miatt házasodtunk, mi amúgy is akartunk, csak az időponton módosítottunk a kicsi miatt, de mint írtam nem azért, hogy már házasok legyünk, mire megszületik, hanem mert a pici mellett nehezebb lett volna megszervezni, lebonyolítani.
De egyébként szerintem nincs köze a gyereknek az esküvőhöz, szerintem ha valakik jól megvannak akkor házasság nélkül is jól megvannak, és fordítva is igaz, a házasság nem garancia a hosszú és jó kapcsolatra. A gyerek szempontjából pedig az a fontos, hogy harmonikus körülmények közt nőjenek fel, és jó legyen a szülők kapcsolata, a harmóniát lássák, ne pedig az állandó veszekedést, rossz hangulatot.
Mi még nem vagyunk házasok,de tervezzük.
Jövőre lesz az esküvőnk,és van egy 3 hós lányunk.
Nem akartunk a gyerek miatt házasodni,nem ez volt a fontos.
Egyikünk sem volt nagy házasság párti, de igazából magával az esküvői cécóval volt bajunk, nem a házassággal.
6 év után kérte meg a kezem, de akkor már majd 3 éve nem védekeztünk, hogy legyen babánk.
Jót is mulattunk a lánykérésnél, hogy majd talán az 5 éves tervbe bevesszük az esküvőt, de nem biztos.
Ez szilveszterkor volt, márciusban már babát vártam, májusban pedig összeházasodtunk :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!