Nincs lelkiismeret furdalásotok?
A múlt héten erről beszélgettem egy anyukával és az volt a válasza: " Nem arra fogsz emlékezni milyen tiszta volt a lakás, hanem arra milyen volt a gyerekekkel együtt játszani."
Ami fontos, égető csináld meg. De légy a gyerekkel ha ébren van.
éS AKKOR a ház meg szalad?
Nyugodtan csináld a dolgod.
Én már sokszor sokmindenkitől megkaptam a magamét, amikor feltettem azt a kérdést, hogy hogyan szánjak/szakítsak időt a házimunkára, ha a gyereknek pl olyanja van hogy nem nagyon tudom magára hagyni, hogy egyedül játszon.
Házimunkát legalább minimálisan igenis kell végezni!!
Nálunk már 2m magasan állt a vasalatlan kupac, és jó ideje nem volt porszívózva és nem főztem már szintén jó rég, amikor egyszer egy válaszadó itt ezen az oldalon észhez térített,annyit írt: "Kapd össze magad azért!"
És összekaptam.
Valamennyi időt mindig szánok a lakásra, és azt az időt próbálom ezerrel végigpörögni, hogy sokminden beleférjen.
Baromi fárasztó. :-((
De pl (mondjuk kicsi a lakás) 1 óra alatt csillog villog az egész lakás ha 100%-on pörgök.
+ most még beiratkoztam főiskolára levelezőn, arra is kell időt szakítanom, hogy tanuljak, de kell!!!
A babámmal is foglalkozok, elég sokat ráadásul, mert fontosnak tartom! Egyszerűen igazodok hozzá. Amikor ébren van és olyan a kedve hogy nem akar egyedül játszani, akkor szigorúan vele vagyok és együtt "játszunk", ha elvan egyedül de éber akkor csinálom a zajos dolgokat, ha pedig alszik akkor a nem zajos dolgokat (pl. tanulás).
Muszáj!
Ha mindenre szánsz időt a közérzeted is jobb lesz.
Volt idő, mikor egész nap csak babáztam, de a lakás egy romhalmaz volt, sokkal pocsékabbul éreztem magam.
Jaa és egy tipp: ginzenget iszok (már nem szoptatok úgyhogy bármit lehet), irtó sok energiát ad napi egy ampulla.
Üdv
4,5 hós kislány anyukája
/aki soha nem volt és nem is lesz mintaháziasszony/
Szia!Próbálom beosztani az időmet,remélem eddig sem szenvedett hiányt emiatt a babám.Most éppen alszik,az ebéd készen van,ruhák kiteregetve,felsöpörtem,kicsit felmostam,így marad szusszanásnyi pihi.Számomra hozzátartozik a naphoz a házimunka is, tisztaság van,kisfiam kúszik körbe-körbe a padlón és nem lenne jó,ha a porban,szöszben hemperegne.
Összefoglalva nincs lelkifurdalásom,mert a kicsim boldog,vidám fiúcska és ez azt mutatja,hogy elégedett velem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!