Kos csillagjegyű babák anyukái?
Irnátok nekem milyen a babátok, mennyire aktiv, akaratos-e, nyugis ...stb. Bármi. Minden érdekel.
Köszönöm
Szia!
Hogy milyen a babám?
Akaratos, de nem hisztis csak szélsőséges esetekben, igazából a 17 hónap alatt egy kezemen meg tudnám számolni, hányszor volt igazi hiszti.
Gyakorlatilag minden mozgáshoz kapcsolódó dolgot korábban csinált (kezdve a szüléssel :) ) mert ha ő valamit a fejébe vesz, akkor ha a fene fenét eszik, akkor is megcsinálja. Ebből kifolyólag nagyon mozgékony, nem hagy eltunyulni :) Nagyon-nagyon szereti az embereket, egészen pici kora óta hozzuk-visszük magunkkal, valószínű ez ennek köszönhető.
A kezdetektől beállt a három-négyóránkénti evés, éjszakánként átlag egyszer kelt fel szopizni. 6 hónapos koráig kizárólag anyatejet kapott, 1,5 hónap kemény munkájába tellett, hogy egyáltalán elfogadjon mást is, 9,5 hónaposan ő választotta le magát. Az valószínűleg soha nem fog kiderülni, hogy leválasztotta magát és teherbe estem vagy fordítva, szóval lehet, hogy ennek én vagyok az oka és nem az ő akarata. Akkor volt nagyon kemény időszakunk: mivel nem ismerte a cumit, így nagyon kínszenvedés volt a tápszerezés-babatejezés. Nehezen megtanult inni a cumisüvegből, a csőrös pohárból teljes készletünk van, azt gyűlöli, pohárból csak nemrég tanult meg inni, akárhogyan próbálkoztam inkább nem ivott napokig, minthogy csőrösből vagy sima pohárból igyon. Úgyhogy maradt a cumisüveg és a PET palack.
Összességében nagyon akaratos és kitartó, ami bizonyos esetekben jó, de nem mindig.
De édesek vagytok, köszönöm :)
Nekem még csak 5 hós a fiam és kiváncsi vagyok milyen lesz, ha nagyobb lesz. Most is érzek egy-egy fellelhető tulajdonságot. Mégegyszer köszönöm!
Az én kislányom öt és fél hónapos,nem hisztis,de nagyon akaratos.Ha a kis teste engedné,már futna,szaladna,de nem tud,ezért megelégszik a mászással.Nem nyugszik,míg el nem éri a játékait.Erős és kitartó.Nem igazán sír,csak ha tényleg baja van.Nagyon keveset alszik napközben (max 2 órát),éjszaka alszik,bár néha megijed ha nagyon izeg-mozog,de azért kisebb megszakításokkal (1-1 perc)alszik este nyolctól reggel hétig-nyolcig.
Boldog,kiegyensúlyozott baba!
Sok boldogságot minden anyukának!
Nekem is lassan másfél éves lesz a kis Kosom!
Rendkívül eleven, mozgékony, hatalmas energiával bíró és nagyon akaratos kisfiú, aki reggeltől-estig meg sem áll, csak rohan és "dolgozik". Valamint már pár napos kora óta hangos ordítással jelzi, ha valamit másképp gondol, mint mi :-). De ha megszokod, hogy kissé hevesebbek és hangosabbak a reakciói, mint várnád, akkor ezzel együtt is egy igazi klassz kis egyéniség. Igazi "többemberes" gyerek, amíg csak ébren van, végig igényli a folyamatos figyelmet és a gyors reakciókat, mert olyan szinten csinálja a veszélyes dolgokat, hogy azt el sem hinné, aki nem látja. (Jó példa erre az ülőgarnitúra tetején, ablakpárkányon egyensúlyozás, stb.)
Szinte hihetetlenül hamar csinált mindent (hasrafordulás, mászás, járás), kivéve a beszédet. Rendkívül éles eszű, olyan szinten megfigyeli és csinálja a dolgokat, hogy megáll az ember esze. Igazi kis főnök típus, elég nehéz irányítani, ha mások az elgondolásai.
Remélem, nem volt ijesztő :-). Szóval nem egy könnyű természet, de imádja a szeretteit, nagyon ragaszkodó és tényleg varázslatos kis egyénisége van!
Nagyon aranyosak vagytok, köszönöm a válaszokat!
Boldog babázást mindenkinek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!