5,5 hónapos lányom nappal alig eszik. Minden érdekli
inkább csak félálomban fogadja el a tápszert. Viszont
amint jön az éjszaka,2-3 óránként enni kér. Gondolom
akkorra kiéhezik. Volt valakinek így a babája?
Figyelt kérdés
Már elkezdtük a hozzátáplálást de a főzi sem kell neki csak ha Sinemillel keverem és cumisüvegből félálomban. (egyedül a gyümit szereti kanalazgatni 10 óraira) Mit lehetne tenni hogy nappal lakjon jól és ne éjszaka ébredjen enni??
2013. ápr. 16. 10:16
1/5 anonim válasza:
Igen az én kislányom is ezt csinálja,csak ő 11 hónapos és nem akarja a főzelékeket kanálból enni,csak félálomba cumisüvegből,ha olyan kedve van a gyümit elfogadja kanálból.Nagyon keveset eszik nappal,de én a fogzásra fogom.
2013. ápr. 17. 15:50
2/5 anonim válasza:
Esetleg nem lehet, hogy megunta a tápszert, már nem ízlik neki annyira? Az én lányommal is ez volt (5 hónapos), másik tápszerre váltottunk, ezt már megeszi.
2013. ápr. 19. 11:32
3/5 anonim válasza:
Az én kisfiamnál is elérkezett az az időszak, amikor mindent érdekesebbnek talált az evésnél. Ha ölbe vettem, próbált felülni, nézelődni stb.
Nekem erre a következő módszer vált be:
nem ölbe véve etetem, hanem lefektetem az ágyra (lehetőleg valami csendes szobában), oldalra fordítom és úgy kapja a cumisüvegből a tejet. Mivel így nincs ami elvonja a figyelmét, csak az evésre koncentrál és max. 10 perc alatt gyönyörűen megissza az adagját. :-)
2013. ápr. 19. 13:41
4/5 anonim válasza:
Pfff! Fiam is ugyanezt csinálta, éjszaka evett, nappal meg alíg tudtam valamit belediktálni. Nálunk az segített hogy vettem estére tejpépet, a jóéjszakátosat vagy amelyik ízlik neki, mert ebből is 3 félét próbáltunk mire elfogadta az egyiket. Minden este fürcsi után egy tál tejpép, plusz elalváshoz a tápszer és így elértem hogy csak kétszer kelt fel enni. nem akarlak elkeseríteni de mostmár egy éves, és most végigalussza az éjszakát. Eddig mindig felkelt enni. Elég válogatós bár mióta jó idő van és sokat kint vagyunk a friss levegőn valahogy jobban megjött az étvágya már jobban eszik. De nálunk is így kezdődött. a védőnőm azt mondta adjak neki azt amit megeszik, szóval ha gyümit eszik, adj neki azt! a főzelékektől a fiam szó szerint öklendezett!!! vagy próbáld úgy hogy te főzöd meg a répát, vagy a zöldségeket hátha úgy jobban ízlik neki.
2013. ápr. 19. 14:52
5/5 A kérdező kommentje:
Igen gondoltam, hogy ha jönnek a friss tavaszi zöldségek akkor már főzök neki de addig is üvegessel próbálkoztunk.
A tejpépet tegnap este kipróbáltam, gabonás és gyümivel ízesítettem mert azt szereti így már csak 2 után és 5 körül kelt enni :) Szerintem a tápszer bevált neki csak tényleg sok minden leköti a figyelmét na meg mivel eddig éjszaka gyakran kelt és evett akkor jóllakott és nappal meg belassult evésileg.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!