Egy hetes babánk a nyelvfelcsípés óta alig alszik napközben. Előtte nappal is és éjszaka is végig aludta a 3 órákat, de azóta napközben csak akkor alszik, ha cicin van, vagy apa ölében. Tegnap éjszaka már éjjel is csak köztünk aludt. Fog ez változni?
Igen, fog változni:).
Nem, nem kapatjátok el.
Eddig valószínűleg pihente a születés fáradalmait, azért aludt sokat, azóta viszont már nem annyira fáradt, tehát "érzékenyebb" lehet alvás közben is arra, hogy a biztonságot jelentő anyukája a közelében van- e:). Ezen kívül bár azt állítják nem fáj a nyelvfék felvágása, egészen biztos vagyok benne, hogy teljesen nyomtalanul ilyen rövid idő alatt nem múlik el a "hatása".
Én semmiképp nem ríkatnám:), hiszen teljesen természetes igénye a testközelség, biztonságérzet:).
Igen, ilyen mértékben szüksége van rátok:)! Gondolj bele, eddig benned volt, minden ismeretlen számára, természetes, hogy most is a lehető leginkább veled, veletek szeretne lenni.(nem mellesleg az embergyerek evolúciós értelemben a hordozott utódok közé tartozik, egy csomó tulajdonsága erre determinálja, pl.: önállótlan, helyváltoztatásra= menekülésre képtelen; az újszülöttkori ölelő reflex; figyelemfelhvás ha veszélyes távolságra kerül a szülőjétől...)
Hogy hol a határ? Nehéz kérdés, és nálatok még nem is nagyon aktuális szerintem:). Én ha kell, ott húznám meg ezt a határt, hogy ha a baba jelzi, hogy szüksége van a szülőjére, azt ki "kell" elégíteni, de ha épp jól érzi magát egyedül, akkor békén kell hagyni:).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!