Játszótéri "etikett"? Hol vannak a határok?
Kisfiam másfél éves lesz, ma vittük először játszótérre. Egy kislány ott homokozott az anyukájával, és mikor beértünk, egyből odajött egy kisfiú (olyan nem egészen 3 éves forma), akinek az anyukája a kb. 10 méterre lévő padon mélázgatott. A kisfiú egyből elkezdte volna kipakolni a babakocsinkból a vödröt, csak nem tudta kivenni, mert jól be volt szorítva, így csak rángatta kifelé. Közben anyukám (ő is velünk volt) mondta neki, hogy azt ne vedd ki. Én kicsit kellemetlenül is éreztem magam, gondoltam, a kisgyerekeknél ez így működik, hogy játszanak egymás játékaival is.
Aztán a kisfiú odébb ment a kislányhoz aki homokozott, és frankón telibe szórta a fejét, mire a kislány anyukája szerényen rászólt, hogy ezt ne csinálja, de amint láttam nem volt túl hatásos, mert utána meg őrá is szórt egy adagot.
Anyuci nagy nehezen felkecmergett a padról, és odajött, hogy ejnye-bejnye, majd váltottak pár szót a másik anyukával, de közben láttam, hogy a gyerek a kislány anyukájára szórja a homokot folyamatosan, ő porolgatja magát, kényszeredetten mosolyog, a kisfiú anyukája meg hagyja, vagy csak megint egy "nem szabad", aztán tojik rá, megint visszament ücsörögni.
Mikor újra oda néztem, a kisfiú a kislány innivalóját itta, mire méla anyu megint odajött, hogy "nohát-nohát kisfiam".
Azt kérdezném, hogy hol van az a pont amikor már nem ciki rászólni más gyerekére? Én csak szemlélője voltam az eseményeknek, de kicsit kiakasztott. Nem tudom, hogy ezek ilyen mindennapi játszótéri történetek, és hozzá kell szokni, vagy mi a teendő ilyenkor?
Uram atyám, ilyen primitív barmokat :(! És ebben az a legszomorúbb, hogy még a kölkeiket is erre tanítják :(.
Ilyenkor az emberben csak tombol a tehetetlen düh.
Nem is tudom mit tettem volna, erre nincs is jó megoldás.
Szomorú, hogy az ilyen g.c.knek áll a világ, a normális meg még szólni sem mer :(.
Utolsó: gondolom cigányok voltak...... nem szoktam kiírni ilyeneket, de ilyen undorító dolgokat normális ember nem csinál... és a magyar ember meg csodálkozik, hogy a roma gyerekek miért így viselkednek, hát látod, hogy ezt tanulják... de ez milyen undorító dolog már! Ráadásul a kocsibangondolom a kisbabád ült.... hogy lehet már valaki ilyen köcs....... rendes ember a másik 10 éves gyerekét nem vonja bele vitába, nemhogy egy 6 hónaposat.... aztán meg csodálkoznak, hogy kiközösítik őket! Undorító!
Nagyon sajnálak titeket :( nem tudom, hogy mi a helyes megoldás.... valószínűleg az, hogy elmész a gyereked érdekében.... de akkor meg ott a tudat, hogy megfutamodtál és nem védted meg magatokat.... viszont ha elkezdesz vitatkozni, rosszul is elsülhet és ott van a kisgyereked is... csak tudod, ezeknek akor nagy a szájuk, ha falkában vannak, egyedül meg....
Majd mi lesz ebben az országban 10-20 év múlva ha már most ennyi a jó nevelt gyerek.... na most legalább megértettem, hogy miért mennem annyian külföldre....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!