Hogy lehetek ilyen rossz anya? Ugy bánt.
Én anno teljesen meg voltam győződve róla, hogy egyedül is menni fog. 2 hetes volt a lányom, mikor sírva hívtam anyukámat, hogy jöjjön el pár napra, mert kiugrom az ablakon.
Ha van segítséged, használd ki. A kicsinek nyugodt anyukára van szüksége, nagy nehezen ugyan, de én is beláttam.
Ne hagyd, hogy borítsák a napotokat! Én pl mindenkinek megmondtam, hogy 4-6 hétig hagyjanak minket békén, majd szólunk, ha jöhetnek a látogatók.
Nem vagy rossz anya, csak picit össze kell szedned magad, szoknod kell ezt az új helyzetet. Hamar rendeződik minden ne izgulj!
Addig is kitartás!!!! :)
Szia! Velem is ilyesmi volt az elején :) sokszor én is türelmetlen voltam a babammal, ha nem aludt el 2 perc alatt, vagy valami miatt hosszasan sírt. Mentem oda mindig a ferjemhez, hogy csináljon vele valamit, mert én mar nem bírom, elegem van!
Mostanra belejottem, megtanultam amit meg kellett! :) 4 honapos a kislányom, szinte egész nap fent van, alig alszik mar, de engem nem nagyon tud kihozni a sodrombol semmivel :) olyan türelmes vagyok, hogy alig ismerek magamra :)
Egész nap énekelek, beszélek hozza, játszunk, alszunk együtt napközben :) szopizik hal'istennek, imadjuk egymást tényleg! :)
Szóval szerintem nem lesz semmi baj, sz@rj le mindent, csak a babával, a férjeddel es magaddal foglalkozz :))) es beletanulsz majd, meglátod! :)
Szomorú olyat látni, hogy neten, ennyi kis szövegre xy noname valaki depressziót kiált.
Nem depresszió. Most szültél, minden megváltozott, az egész egy (jó irányba kifutó) krízis, meg kell szokni a helyzetet. Az ember aggódik is, fáradt is, nehéz is az egész.
Vegyél igénybe minden segítséget, amit tudsz, ha alszik, és van aki vigyáz rá, sétálj egy negyed órát a napon. Ha nem múlik a lehangoltságod, vagy tarthatatlannak érzed az egészet, akkor kérj komolyabb segítséget is.
Egy pszichológus
Köszönöm, nagyon kedvesek vagytok. Én sem hívnám ezt depressziónak, vannak jobb pillanatok, sőt nagyon boldog pillanatok, és van amikor minden összeomlik, hulla fáradtság, úszó háztartás stb...
Mióta kiírtam a kérdést beszélgettem erről a védőnővel is és az anyukámmal is. Mindenki bíztat és segít, a védőnő szerint az első 6 hét nagyon nehéz, addigra áll be az anyuka-baba kapcsolat, addigra szokom meg elvileg az új helyzetet. Átgondoltam én is a dolgokat és azóta egészen másképp viselkedem a babánkkal is. Persze azóta sem könnyebb csak igyekszem jobban kezelni a helyzeteket.
Nagyon köszönöm a válaszokat, nagyon sokat segítettetek, felnyitottátok a szememet sok dologban. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!