Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy lehetek ilyen rossz...

Hogy lehetek ilyen rossz anya? Ugy bánt.

Figyelt kérdés
2hetes a babánk. Türelmetlen vagyok vele és annyira utálom ezért magam. Etetésnél alig várom h megegye a kis tápszerét h visszarakhassam aludni és had menjek a dolgomra vagy had aludhassak már vissza. Ha nyűgös, fáj a hasa nagyon hamar kétségbe esem feladom türelmetlen leszek. Annyira sajnálom szegényt. mert az én dolgom lenne őt megnyugtatna vigasztalni de amikor már 3-4órája fennt van már nem birom. Annyira szeretem, mindig hálát adok az istennek h egy egészséges és gyönyörű gyerekünk van, imádjuk őt, de amikor kivagyok bukva mindig az jár a fejemben h olyan jo volt nekünk kettesben a férjemmel... és annyira lelkiismeret furdalásom van ezért... Tudom h a fáradtság miatt vannak ezek a dolgok, 2óránként kel, szopni nem akar, a tejem hig, állandóan fejni... a sebem fáj, a szextől is ugye elvagyunk "tiltva", a házban győzök rendet tartani stb... Kivagyok borulva, nagyon nehéz. Tudom h mi akartuk és tudom h idővel könnyebb lesz, sokat kell még tanulnunk nekünk is de utàlom magam a negativ érzések miatt. Más is átesett ezen? Normális h ilyen dolgok vannak velem? Félek h megutál a gyerekem és késöbb már nem is akar majd velem lenni. A férjem kezében megnyugszik, ő egyből eltudja altatni is. Mit csináljak??? Mi a jo? Hogy csináljam? Kétségbe vagyok esve...
2013. ápr. 14. 22:08
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Én anno teljesen meg voltam győződve róla, hogy egyedül is menni fog. 2 hetes volt a lányom, mikor sírva hívtam anyukámat, hogy jöjjön el pár napra, mert kiugrom az ablakon.

Ha van segítséged, használd ki. A kicsinek nyugodt anyukára van szüksége, nagy nehezen ugyan, de én is beláttam.

Ne hagyd, hogy borítsák a napotokat! Én pl mindenkinek megmondtam, hogy 4-6 hétig hagyjanak minket békén, majd szólunk, ha jöhetnek a látogatók.

Nem vagy rossz anya, csak picit össze kell szedned magad, szoknod kell ezt az új helyzetet. Hamar rendeződik minden ne izgulj!

Addig is kitartás!!!! :)

2013. ápr. 14. 23:37
 12/18 anonim ***** válasza:

Szia! Velem is ilyesmi volt az elején :) sokszor én is türelmetlen voltam a babammal, ha nem aludt el 2 perc alatt, vagy valami miatt hosszasan sírt. Mentem oda mindig a ferjemhez, hogy csináljon vele valamit, mert én mar nem bírom, elegem van!

Mostanra belejottem, megtanultam amit meg kellett! :) 4 honapos a kislányom, szinte egész nap fent van, alig alszik mar, de engem nem nagyon tud kihozni a sodrombol semmivel :) olyan türelmes vagyok, hogy alig ismerek magamra :)

Egész nap énekelek, beszélek hozza, játszunk, alszunk együtt napközben :) szopizik hal'istennek, imadjuk egymást tényleg! :)

Szóval szerintem nem lesz semmi baj, sz@rj le mindent, csak a babával, a férjeddel es magaddal foglalkozz :))) es beletanulsz majd, meglátod! :)

2013. ápr. 15. 06:02
 13/18 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem ezen mindenki átesik az elején. Ilyenkor még a babával sem vagytok összecsiszolódva. Mindenképp vedd igénybe a segítséget mert kell. Én is azt hittem, hogy majd amíg alszik a baba mindent meg tudok csinálni. Hát nem. Most ha lehet csak magatokkal foglalkozz mert ha megnyugszol akkor a baba is nyugodtabb lesz. Sétáljatok sokat mert szép idő van, a levegő csodákra képes. Az elején én is ki voltam akadva ha sírt mert nem tudtam mit kéne tennem, de nemsokára megtanulod értelmezni a jelzéseit is, tudni fogod, hogy miért sír. És hidd el , hogy sokkal könnyebb lesz minden ha már rád is mosolyog mert akármilyen ideges lehetek bármi miatt amikor rám nevet a kicsikém minden haragom elszáll. Rendeződni fog minden, csak pihenj és nyugi. Örömökben gazdag babázást kívánok Neked:-)
2013. ápr. 15. 07:18
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, igyekszem megfogadni a tanácsaitokat.
2013. ápr. 15. 07:37
 15/18 anonim ***** válasza:
Nem vagy rossz anya! A második hét nálunk is katasztrófa volt! De aztán elkezdtem kijárkálni vele, sétálni! Néha nem tudtam letenni mert sírt állandóan! Neki is fura ez a világ! Aztán béreltem egy hordozókendőt! Így tudtam csinálni a házi munkát is, minden nap 1 dolog!!! Vagy vasalok, vagy porszívózom, vagy a fürdőt takarítom! Egyszerre nem megy minden! Így én is nyugodtabb vagyok, hogy a ház is alakul, mellette tudok pihenni is! Korábban nem bírtam lefeküdni pihenni úgy, hogy tudtam, úszik a ház. Aztán megbeszéltem magammal, egy nap egy munka! és ha stresszelem magam, az se nekem se a babának nem jó! Nekem a séta segített sokat, hogy nem a 4 falat kellett néznem!! Azért nem nyugszik meg, mert te sem vagy nyugodt. A babák nagyon érzik más hangulatát! Sajnos, hogy hogy csináld azt nem tudom megmondani, ezt magaddal kell megbeszélni! Beszéld ki magadból a problémát! Nálunk nagy segítség, hogy anyukám főz, mi megyünk a kajáért. Vagy ott ebédelünk, vagy hazahozzuk és itthon! Keress olyan elfoglaltságot, ami megnyugtat, kikapcsol és feltölt! Tereld el a gondolataid erről a témáról, és meglátod sokkal jobb lesz!! Kitartást!! Hamar túl leszel rajta! 7 hetes kisfiú anyukája :)
2013. ápr. 15. 08:27
 16/18 anonim ***** válasza:
Teljesen normális. Anyai haragnak hívják. Hozzá kell szoknod, hogy már hárman vagytok nem csak ketten. Nem szabad magad ezért ostorozni mert akkor fordulhat depresszióba. Ez még csak a baby blues. Hidd el idővel tényleg könyebb lesz!
2013. ápr. 15. 08:47
 17/18 anonim ***** válasza:

Szomorú olyat látni, hogy neten, ennyi kis szövegre xy noname valaki depressziót kiált.

Nem depresszió. Most szültél, minden megváltozott, az egész egy (jó irányba kifutó) krízis, meg kell szokni a helyzetet. Az ember aggódik is, fáradt is, nehéz is az egész.

Vegyél igénybe minden segítséget, amit tudsz, ha alszik, és van aki vigyáz rá, sétálj egy negyed órát a napon. Ha nem múlik a lehangoltságod, vagy tarthatatlannak érzed az egészet, akkor kérj komolyabb segítséget is.

Egy pszichológus

2013. ápr. 15. 15:11
 18/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm, nagyon kedvesek vagytok. Én sem hívnám ezt depressziónak, vannak jobb pillanatok, sőt nagyon boldog pillanatok, és van amikor minden összeomlik, hulla fáradtság, úszó háztartás stb...

Mióta kiírtam a kérdést beszélgettem erről a védőnővel is és az anyukámmal is. Mindenki bíztat és segít, a védőnő szerint az első 6 hét nagyon nehéz, addigra áll be az anyuka-baba kapcsolat, addigra szokom meg elvileg az új helyzetet. Átgondoltam én is a dolgokat és azóta egészen másképp viselkedem a babánkkal is. Persze azóta sem könnyebb csak igyekszem jobban kezelni a helyzeteket.

Nagyon köszönöm a válaszokat, nagyon sokat segítettetek, felnyitottátok a szememet sok dologban. :)

2013. ápr. 16. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!