Olyan lelkiismeret furdalásom van. Rossz anya vagyok?
En egyiket sem vettem fel csak ha sirtak. Mostis mindig egyedül játszanak, nem kellek én hozzá.
Ha sírta viszont ott voltam és felvettem.
Örülj, hogy jo babád van.
Örülj, hogy nyugis. A fiam nem ilyen volt, se le, se el, se se... És erre jött meglepinek a lányom, akiről napközben néha letöröltem a port, csendben nézte a semmit is órákig. A kisvekni nagyon ügyes nagylány, imád elszöszölni, de anya csak egy van.
Ha tudsz szusszanni a kicsi mellett annak csak örülj. Amikor eljön az anyanyúzás ideje, hidd el, ha akarsz se tudsz majd ülni a popókádon:D
Szia !
Az én picim ma 11 -hetes ,szóval friss a hat hetes korszak . :)
Teljesen jól elvoltam vele már akkor is ,sőr szinte az elejétől fogva beszéltem hozzá és nem csak én apukája és testvérkéi is . Én a nagyobakkal is igy tettem,és ne úgy fogtam fel ,hogy úgysem érti és stb ..
Mosollyal fogadják már ilyenkor sokszor a hozzá intézett kedves szavakat ,de legalábbis kitörő figyelemmel vannak iránta . :)
Lelkiismeret furdalás helyett ,beszélgess vele ,maszirozd a kis lábát simizd sokat mutass neki szines,csilllogó dolgokat . :) Netezni stb még rengeteg időd lesz és emellett is belefér ,de ezek az időszakok nem jönnek vissza többet és tapasztalatból mondom hihetetlen hamar elillanak.
Ezzel teszed a legjobbat neki is, ha hagyod egyedül nézelődni, játszani. Akkor sem kell felvenni, ha csak kicsit sírdogál. Ha felveszed állandóan, akkor később nem tudsz tőle semmit csinálni, ő pedig nem fog tudni önállóan mozogni tanulni. Ha a kezedben van, akkor hogyan tudna a hasáról hátra fordulni, vagy kúszni-mászni? Elég, ha néha szólsz hozzá, vagy esetleg énekelsz neki valamit. Hagyni kell egyedül, mert akkor fog jól fejlődni.
Csak sokan azt tartják jónak,ha állandóan a gyerekkel foglalkoznak. Pedig ez a rossz módszer.
Mi is olyan égbekiáltó, hogy le kelljen pontozni.
Hogy annyira nyugis volt a lányom kicsinek, hogy csak enni jelzet, vagy mert már megtelt a bugyor, a köztes időben meg elvolt az alap csatazajban, hallgatta a mesét, éneket kiabálást, vagy fedezékben be volt vonva a játékban(feküdt a szőnyegén, körülötte meg a tesóval voltam). És nem két kismacskám volt, csak a 19hónapos tesó?
Köszi a válaszokat. Lanfear én nem pontoztalak le, sőt, jót nevettem a leporolós kifejezésen, az én kicsim is néha pont ilyen :)
Akkor talán nem is vagyok annyira rossz. Persze, egyébként nem mondom, hogy egyáltalán nem foglalkozom vele,szoktam vele beszélgetni, énekelni neki (ezeket mondjuk általában etetés után, pelenkázás közben), a kiságya fölé is vannak dolgok akasztva, amit figyelhet, stb...csak hamar megun mindent, igy sokszor hagyom, hogy csak úgy feküdjön.
Szerintem hiányzik nekem a visszajelzés mivel még nem mosolyog, igy én is megunom a szórakoztatását. Talán emiatt vagyok ilyen :(
Hamarosan eljön az anyai szivet melengető mosoly :)) Néha persze nem árt ha a picid csak úgy elvan magával :)
Én vagyok a 11 -hetes kisfiúanyuja és az én picim most a kezét nézegeti legtöbbszőr olyan mint superman ahogyan előre tartja a kis kacsóit ,imádom .:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!