Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Keresztségi tanunak mi a...

Keresztségi tanunak mi a szerepe? Hogyan kérjem fel?

Figyelt kérdés

Választottunk egy keresztanyát és egy keresztapát, viszont a csak a keresztapa van megbérmálva. Itt felénk azt mondták, így a keresztanya jelöltünk,keresztségi tanuként szerepelet , a k.apa tarthatja a víz alá,és ő keresztapaként les bejegyezve.

Ami még furcsa volt számomra, hogy egyházilag elvált személy, aki polgárilag újraházasodott nem lehet keresztszülő, hiába van megbérmálva. De aki egyházilag elvált,és nem házasodott újra, szintén megbérmált, az meg lehetne keresztszülő. Nem értem ebbe a logikát. Egyikük se érvénytelenítette az egyházi esküvőjét, nyilván hosszú tortúra is lenne.

#válás #keresztségi tanu
2013. ápr. 12. 10:21
 1/2 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, nem tudok a kérdésedre válaszolni, de nem tudtok esetleg egy másik papot, plébániát felkeresni?

Nálunk csak annyi volt a feltétel, hogy az legyen ugye a vallásuk, a bérmálás nem volt az.

Ha meg kicsit elvonatkoztatok és ott tartjátok ahol ezt az infót kaptátok, szerintem ti magatok között ugyanúgy hívhatjátok keresztanyunak, meg kvázi lehet ugyanaz a szerepe, mint amit egy keresztanyának szánnátok. Ha mi se tudnánk kikerülni én nem "foglalkoznék" annyira mélyen ezzel a dologgal, hogy így mi lenne a szerepe meg úgy. "Formaságként" kezelném, amit az egyház szabálya alakított így. De ti attól még családon belül nem kell hogy megkülönböztessétek.

Felkérheted szerintem ugyanúgy keresztanyaként, de max elmondod mik a szabályok és ti hogy szeretnétek rá tekinteni.

Tényleg ne haragudj, hogy nem tudtam a kérdésre válaszolni, csak leírtam én mit tennék.

2013. ápr. 17. 11:11
 2/2 Sam Tex válasza:
Mondd meg neki, hogy jöjjön el, és csinálja azt, amire a pap kéri. Ja, és ne túl fiatalt kérj fel erre a szerepre.
2013. ápr. 17. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!