Mennyire van szerepe az apáknak a születés utáni
hetekben? (akár női akár férfi szemmel)
az én párom elég sokat próbált segíteni, persze neki is nagyon fura volt az új helyzet. nehéz nagyon az első pár hét, sok kapcsolat akkor bukik el, mert fáj még mindened, meg a fáradtság, meg a hasfájás és nincs időd a párodra.... de ha segít a párod, akkor nem vészes, amikor alszik a baba, próbálj majd vele is foglalkozni. mondjuk tud segíteni a vásárlásban, esteleg takarításban, főzésben...
2009. jan. 30. 09:40
2/15 A kérdező kommentje:
A kérdés nálunk az, hogy vállalja-e a baba várható születésének időpontja körüli 2 hetes programot. nem tudunk dönteni... Én hihetetlenül örülnék, ha itthon tudna lenni... Azt hiszem, az biztonságérzetet jelentene.
Külső szemlélőként: fontos, hogy elmenjen, vagy fontos, hogy lemondja a programot?
Ez erősen a férjedtől függ, hogy ő milyen típus? Az én férjem nem volt velünk itthon, de igyekezett haza. Általában ilyenkor a bevásárlásokban, főzésben szoktak az apukák segíteni. Legalábbis nálunk így volt, bár a betét vásárlásra erősen húzta a száját...:). Este együtt fürdettünk, de egyéb más dologban nem tudott volna segíteni. Az utolsó mondatod nem egészen értem a kommentben: menjen vagy ne menjen, hova is? Az én férjem attól, hogy babánk van pl. eljár moziba vagy néha a haverjaival összejár, én ezt sajna nem tehetem meg, de nem is várom el, hogy otthon üljön velünk, csak azért , mert én nem mehetek, pedig, hidd el, előtte én is nagy menőkés voltam, de most a baba az első :)
2009. jan. 30. 10:05
Hát én meg is haltam volna ha nincs otthon a párom. Nekünk nincs senkink így aztán egymásra vagyunk és voltunk utalva. Plusz durva szülésem volt, így a szülés piskóta volt az azt követő négy hét fájdalmaihoz képest. Felkelni sem tudtam. Mégg a szoptatáshoz is a párom adta oda a babát. Valamint ez az időszak arra is jó, hogy mindketten megismerjétek a babátokat, a szokásait, és hogy családdá váljatok. De ezt nektek kell eldönteni. A párom még a szokásos iszogatós ünneplést is kihagyta a kollégáival mert látta hogy mennyire oda vagyok és nem akart egyedül hagyni minket. Örökké hálás vagyok neki ezért. És egyben a fájdalmakat leszámítva ez volt életünk legcsodálatosabb időszaka. Amúgy pedig a mai napig rengeteget segít itthon és csodálatos a kapcsolata a kislányunkal aki tegnap volt kilenc hónapos. Szerintem a kötődés szempontjából is jó ha az első időkben együtt vagytok mindhárman.
2009. jan. 30. 10:07
5/15 A kérdező kommentje:
A gond az, hogy "menjen vagy ne menjen": ez egy 2 hetes, ottalvós, nem hazajövős úgymond önkéntes munka lenne...
Szia sajnos mi is így jártunk a munkája miatt:(
Én rettentő rosszul viseltem,mert féltem,hogy nem lesz ott velem.Sírtam.
Szerencsére időben haza tudott jönni!
Ha az első hetekben nem lett volna velem,nem is tudom mi lett volna:(
Nem tudtam volna egyedül megbírkózni a feladattal.
2009. jan. 30. 10:10
7/15 A kérdező kommentje:
Épp így érzek én is... Én is sírtam... de még nem tudom, hogy hogyan lesz? Sikerül-e itthon lennie? Illetve hozunk-e együtt / hoz-e olyan döntést, hogy szeretne itthon lennie. Legalább esténként...
Előző vagyok!
Én azt tanácsolom ne menjen!
Neki is rossz lesz ha kimarad a babája első két hetéből szerintem ő sem te sem éreznétek jól magatokat egy olyan helyzetben amikor senki nem nyújthat annyi támogatást mint a párod.
2009. jan. 30. 10:12
9/15 A kérdező kommentje:
Köszi nagyon a választ! Igazából azt szerettem volna, ha valaki megerősít ebben, mert igazából én is így gondolom. De nem akarom kívülről sem ráerőltetni, hogy itthon legyen. Ezt a döntést azt hiszem, neki kell meghoznia.
Szia! Ha tud inkább maradjon otthon! 2 hét az tényleg sok és ha nincs senki aki segítsen akkor nagyon jó lesz ha otthon tud maradni. Nekem anyukám volt nálunk 3 napig utána a párom volt itthon 1 hétig még össze szoktunk így 3-an. Még most is mikor itthon van biztonságban érzem magam és segít a babánál! Remélem sikerül megoldani!
2,5 hós kisfiú anyukája
2009. jan. 30. 10:19
Kapcsolódó kérdések: