Aki elvből nem használ járókát az egész nap kézben tartja a még ülni, mászni nem tudó gyereket?
Nekünk sem volt járókánk helyhiány miatt. Bevallom nem is hiányzott. Én is ugyanúgy ott hagytam pár percre a földön vagy a kiságyban, mint más a járókában, ettől nem éreztem magam se jobbnak, se rosszabbnak...
Viszont nem értem, hogy miért fáj egyeseknek hogy más anyukák használják.
Azért, mert nem vagytok egy véleményen, miért ne tudná, mi az a járóka.
"A járóka leszűkíti a gyerek azon igényét, hogy tanulhasson a világról - ez nyilvánvaló -, de súlyosan korlátozza az idegi fejlődést is az által, hogy a baba nem kúszhat-mászhat (ezek a folyamatok létfontosságúak a normális fejlődéshez). Akadályozza a látás, a manuális kompetencia, a szem-kéz koordináció és egy sor más dolog fejlődését. (Hasonlóan gátolja az egyensúlyérzék fejlődését és a biztos járás kialakulását a bébikomp.)
Megakadályozzuk, hogy gyermekünk összetörjön-szétszedjen-megfogjon dolgokat (mely a tanulás egy módja), az által, hogy korlátozzuk a mozgásterét. A gyerek így fizikai, érzelmi és tanulási vákuumba kerül. Abban korlátozzuk, amiben leginkább szeretnénk, hogy kedve teljen később: a tanulásban.
Mennyivel szebb megoldás a közösen végzett házimunka, vagy egy játszósarok kialakítása abban a helyiségben, ahol a legtöbb ilyet végezzük (pl. konyha). Persze ehhez a módszerhez sokkal több türelem kell. Alakíthatjuk a napirendünket is úgy, hogy akkor végezzük el a házimunkát, ha a kicsi alszik, de akár magunkra is köthetjük hordozókendőben."
Figyelj, tedd járókába. De komolyan, minek foglalkozol másokkal? Ha szerinted úgy jó, cselekedj belátásod szerint.
Minek válaszoljon neked ide bárki is, úgyis belekötsz. Ezek a magyarázatok sem elégítettek ki, amiket eddig adtunk többen is. Ennél több magyarázatot nem hiszem, hogy kapnál.
Meg minek is, ha szítod a feszkót, már eleve a kérdés megfogalmazásánál ez jön le. Kötözik, meg most is ez az ömlengés.
Egyébként tök mindegy mászik-e vagy sem. Az akkor is egy járóka. Korlát. Baromság. SZERINTEM.
Már válaszoltam. :)
Beteszem a kiságyba. De utána veszem is ki. Ugyanígy cselekszem, ha csengetnek, vagy kiviszem a szemetet.
Egyébként ne haragudj, nem akarok bunkó lenni, csak annyira felbosszant, ami szerintem téged is, mert gondolom ezért tetted fel a kérdést.
Mindenki máshogy csinálja és más elvei vannak, amihez ragaszkodik, persze meg lehet róla a véleményünk, de itt a fórumon olyan könnyen ítélkezik, kötekedik mindenki. Vagyis, na bocs, nem mindenki, csak elég sokan.
Nem volt járókánk, játszószőnyeg volt a terep, vittem oda, ahol voltam. Wc- zéshez beletettem a hordozóba, házimunkához, postáshoz kiszaladáshoz, szemét levitelhez... karikás kendőbe tettem.
Ha olyan nagy lenne a konyhánk pl, hogy odafért volna a járóka, akkor szerintem használtuk volna. De így nem megoldottam másképp(hordozóban, hátamon).
Szerintem nem haszontalan dolog, akinél elfér és nem ketrecnek használja, jó szolgálatot tehet:).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!