Adjak tápszert, vagy az ösztöneimre hallgassak és csak anyatejet egyen?
A lányom 3100g-al született.
Most 4 hónapos és 5480g. Az utóbbi hónapban csak 280g-ot hízott, ezért a doki felírt tápszert, hogy adjak neki minden szoptatás után.
A tejem pedig elég, bár pluszban fejni már nem nagyon tudok. Igény szerint eszik, 1-2-3 óránként, változó. Mosolygós, nagyon mozgékony baba, a combjai hurkásak, tehát nem sovány.
Szívem szerint maradnék az anyatejnél, de a védőnő riogatott, hogy nem fog megfelelően fejlődni az agya, ha ilyen keveseket hízik.
Ti mit tennétek?
Esetleg van itt olyan anyuka, akinek szintén nem volt pufók babája és egészséges?
Köszi a válaszokat!
Azt nem értem, az orvos és pláne a védőnő, akinek a minél további szoptatásban is kellene segíteni, miért tartják legegyszerűbb megoldásnak a tápszert???
Nálunk a körzeti doktornő abszolút szoptatás ellenes volt, nem is rejtette ezt véka alá, ő már az elején mondta nekem, hogy ne szoptassak, mert csak fájni fog a gyerekem hasa, és pláne ne igény szerint. Le is váltottam egyy nekünk megfelelőbbre :) A védőnőt meg már a terhességem alatt sem tartottam olyan személynek akinek a véleményére adnék :)
Gondolom a tápszer receptek után kapnak valamiféle jutalékot, meg sokkal egyszerűbb kimérni, meg bekeverni...nincs kedvük a szoptatás maceráit hallgatni, meg kezelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!