Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Melyik orvosra hallgassak?...

Melyik orvosra hallgassak? Ismeri valaki: dexa-ratiopharm?

Figyelt kérdés
Ma írták fel a gégészeten inhalálásra a babámnak, de a háziorvosunk szerint ne használjuk, mert felesleges, az állapota most nem indokolja. Kapta már ezt a kórházban, de most nincs nehézlégzése.
2012. máj. 21. 17:48
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha nem indokolja az állapota én nem adnám. Inhaláljatok inkább salvus vízzel, ezzel tuti nem ártasz. A nagyobbik fiam 2x befulladt (3 és 4 évesen), és akkor kaptunk Ventolint, Flixotidet, Pulmicortot. Azóta ha csak kicsit is köhög, a gy.orvosunk már mondja, hogy fújjak be neki. Én nem szoktam, nehogy már egy kis megfázáskor is fújjuk neki a szteroidotokat meg a rectodelt kúpot. Ezeket csak roham esetén alkalmazom, vagy ha igazán mélyről olyan ugatósan köhög.
2012. máj. 21. 18:10
 2/4 anonim ***** válasza:
Ja, a rectodelt kúpot csak akkor ha már befulladt.
2012. máj. 21. 18:10
 3/4 A kérdező kommentje:

Ismerem ezeket mind. Kislányom kruppos. Most nem fullad, csak iszonyat módon ugatva köhög. Flixiotide neki állandó gyógyszere, ez mellé most van antibiotikum is, Zinnat.

A Salvus vizet nekünk nem ajánlották, mert az nem steril víz, és ha mélyen belélegzi akkor többet árthat, mint használ.

Tanácstalan vagyok. :(

2012. máj. 21. 18:46
 4/4 anonim ***** válasza:
Szia! Ha nem is fullad, akkor is okozhatja a köhögést az, hogy nem kap rendesen levegőt, és ezért köhög. (Asztmás vagyok, és nekem is van olyan, hogy nem fulladok, de valahogy mégsem kapok rendesen levegőt, és ezért köhögök) szerintem az inhallálót alkalmazd most, reméljük attól jobb lesz neki. Egyébként szerintem sem kell folyamatosan használni, csak ha nagyon köhög, vagy fullad.
2012. máj. 21. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!