Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Glutén beezetés 10hósan?...

Glutén beezetés 10hósan? Hallgassak a dokinkra?

Figyelt kérdés

ok persze nem kérdőjelezem meg,de itt meg a neten is azt olvasom h 4-7hós kor között.a babám 6,5hós. 6hós vizsgálaton mikor rákérdeztem h akkor bevezethetem e azt mondta h hivatalosan 10hós kortól s nem érti mért van már egy csomo babakajában is már(indig én főzök a picimnek,1x kapott csak üvegeset eddig)

olyan furi ez...családban senkinél nem volt ilyen.

szerintetek?

2010. dec. 6. 17:13
 1/5 anonim ***** válasza:
Én már bevezettem, igaz módjával nem kiló számra kapja és nem minden nap, de kapott már, mindenki mást mond én se tudtam mi a jó és mi igaz. Valaki szerint minél előbb jó valaki szerint minél később... Most 5 hónapos! szerencsére eddig semmi baj nem volt, nem csak ezzel kapcsolatban semmivel! Szerintem Te tudod, Te gyereked!
2010. dec. 6. 17:59
 2/5 anonim ***** válasza:

Ahány doki annyi félét mondanak. Én 6-7 hónap között kezdtem bevezetni. 10 hónaposan már a kiflit is rágcsálta. Semmi baja. Mindig más a "divat". Ezt add, ezt ne... Én bevezettem, és örülök neki.

A Te döntésed, ha a családban nem volt soha gond, nyugodtan elkezdheted.

Üdv. 14 hónapos kicsilány anyukája

2010. dec. 6. 19:57
 3/5 anonim ***** válasza:
Szia! Igen, az én védőnőm is azt mondta, hogy 10 hónaposan kell elkezdeni bevezetni a glutént, én meg amúgy is egy túlaggódós anyuka vagyok, így általában be is tartom a dolgokat. Mondjuk a gluténnel nem vártam addig, mert kaptunk ajándékba babakekszet, és egyet odaadtam a kisfiamnak, hogy mit csinál vele, mert addig bármit kézbe vett, eldobálta. Ezt nem. Rögtön tömte befelé a szájába, úgy kellett kipiszkálnom a kezéből, hogy ne egye meg az egészet. Ekkor volt azt hiszem 8,5 hónapos. Így bevezettük a glutént. Azért nem adtam neki napi szinten, eleinte hetente egyszer, utána már ő kérte. Üdv, és minden jót Nektek!
2010. dec. 6. 20:02
 4/5 anonim ***** válasza:
14 hónapos most a kisfiam. 6 hónapos korában KELLETT bevezetnem neki a glutént, ugyanis öcsém lisztérzékeny. Egy csecsemő belgyógyásszal beszéltem, aki azt mondta, minél előbb találkozzon a szervezete a gluténnal, annál jobb. Ugyanis minél később találkoznak a vékonybélbolyhok a gluténnal, annál kevésbé tudják tolerálni, és annál nagyobb a cöliákia kialakulásának az esélye.
2010. dec. 6. 20:24
 5/5 anonim ***** válasza:
3 hete vezettem be,most lesz 6 hónapos.Én addíg akartam bevezetni,míg tejem van,ezért ilyen korán.(Most kezd csökkenni rohamosan a tejem,meg is jött)Nincs tőle semmi baja, dm-es 3gabona pelyhet adok neki,és hippes baba kekszet.Zabálja,persze,módjával.A 7 éves lányomnak még sokkal késöbb ajánlotta a dokink annó.Most az új kutatások szerint minnél elöbb,annál jobb.Remélem,nem lesz baja.
2010. dec. 6. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!