Mennyire normális az, hogy alig 3 hetes a babám és semmi segítségem sincs?
el tudom képzelni, hogy kell segítség, főleg, ha sírós a baba. azért egy jó ideig éjszaka is folyamatosan kel és ki lehet merülni.
nekem is jól esett volna egy kis kaja, vagy takarítási segítség, de végül megoldottuk a párommal.
az elején egyébként könnyebb volt, mert sokat aludt a babuci. :)
most nehezebb, mert vannak rosszabb napjai, sírósabb, és kevesebbet alszik, össze-vissza kapkodok néha, pánikolok, hogy nem tudok semmit megcsinálni.
Kulfoldon elunk mar 5 eve. 2 fiunk van a nagy juliusba lesz 4 eves a kicsi 6 honapos. Egyik gyereknel se volt segitsegem.
Mikor terhes lettem a kicsivel ugy volt,hogy a hugom jon segiteni egy honapot majd a szules utan de sajnos vegul nem jott ossze ezert egyedul csinaltam vegig 2 gyerekkel a legkritikusabb elso 6 hetet is belertve a haztartast is. Ferjem 1 napot se tudott itthon maradni ,viszont O nagyon megerto es siman elfogadta ha nem volt meleg etel (osszesen ketszer fordult ez elo) sot segit es segitett amibe csak tudott pl. mindket fiut O furdeti a kezdetektol ,pelenkaz ,oltoztet,setalni vitte a nagyot.
Nem mondom, nagyon nehez volt az elso 6 het foleg,hogy a kicsi 3 honapos koraig hasfajos volt nagyon jo lett volna a segitseg mert arra se volt idom,hogy felepuljek aminek neha meg ma is erzem a hatranyat de nagyon jol esik mikor a ferjem dicsekszik velem,hogy milyen talpraesett es ugyes feleseg vagyok :)
Az vagyok még az első oldalról aki azt írta hogy pszichésen jó érzés hogy nem vagyok egyedül..
Szóval még pár mondatra visszatérve oké hogy magunknak szüljük és mind megoldjuk stb. de azért mélyen belegondolva akkor is JÓLESNE egy kis törődés, ha nincs rá igényünk, max. udvariasan visszautasítjuk. És nem a gyerekkel való 24 órás törődést szoptatást stb. esne jól ha vki "kivenné" néha vagy picit a kezünkből (vagy legalábbis az enyémből:)) hanem a napi robotot mint főzés mosás takarítás. Nem tudom ki hogy volt első babával de én mikor a gyerekem 3 hetes volt (az azért még nagyon pici) éjjelente 4-5 órát aludtam 2 részletben mert este 12 ig ordított reggel pedig 5kor kelt, én még nem rázódtam bele az anyuka üzemmódba (miszerint ha ő letette a fejét és elaludt akkor én is egyből bealudjak, soha életemben nem voltam ilyen pikkpakk bealvós típus, nekem nyugalom kellett, sötét stb. És erre való átállás nem ment nekem csak hónapok alatt).
Sokat sírt nagyon és mivel utáltam ha sír így sokat kézben volt amellett meg főzni, házimunkát végezni...nekem még a vérzésem is nagyon megvolt akkor és a gátam is fájt..fejtem szoptattam felváltva...
És nem gondolom hogy ezzel egyedül lennék.
Kb. 2-3 hónapos lett mire minden rendeződött, helyére került mindenre jutott időm, beállt a napirend stb.
Szóval erősen baba függő is mennyire hamar lehet minden téren visszarázódni tök egyedül egész nap.
Én azt mondom ez a szülés körüli időszak nem egy könnyű és az ember legközelebbi hozzátartozóitól igenis AZ A NORMÁLIS ha megpróbálnak segíteni vagy felajánlják a segítségüket. Nyilván nem kell feszt ott ülni, de egy kis mosás teregetés egy jó kaja bedobása olyan jól tud(na) esni. Én legalábbis a szült barátnőimnek (nincsenek sokan) készültem komatállal érdeklődtem (aki közel van) tudok e segíteni.
És ha nagymama leszek akkor is biztos megyek és érdeklődök, legfeljebb nem kérnek belőlem a menyeim:D De megpróbálom az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!