Mennyire normális az, hogy alig 3 hetes a babám és semmi
segítségem sincs?
Ahogy a többiek is írták egy babával és a háztartással simán el lehet bírni. Nekünk sincs segítségünk és mindent megoldunk a férjemmel. A gyerek ellátva, minden nap van főtt étel, szép rend és tisztaság van. Az viszont, hogy ez a helyzet normálisnak tekinthető-e nagymértékben függ a konkrét helyzettől. Azért nekem pl. elég rosszul esik, hogy anyósom a lányához minden áldott nap több órát megy segíteni, vigyáz a gyerekekre, elviszi őket ide-oda, takarít, stb., a fia gyerekét meg nem is látogatja meg, gyakorlatilag nem is ismeri. Nem arról van szó, hogy elvárnám, hogy ide jöjjön takarítani, de ha egyszer a lánya helyett hozzánk jönne és vigyázna egy fél napot a gyerekre, akkor a lánya egy délután nem nézne tévét én meg talán nem hagytam volna ki a szülés után a 6 hetes szemészeti kontrollt, amire 8 hónap alatt még nem jutottam el.
2013. ápr. 8. 12:15
Igen, normális. Sokan vagyunk ugyanebben a helyzetben.
Hidd el, pár hét, esetleg hónap, és már nem lesz ilyen nehéz. Megszokod.
Én (mint sokan mások) a második gyermekemmel vagyok épp ugyanilyen helyzetben, van egy 4 éves kisfiam, aki szintén igényli az anyját.
2013. ápr. 8. 12:17
Nem tudom, nekem még nem született meg a babám, de én nem is szeretném, hogy itt lógjanak a nyakamon! Szeretném én megtalálni mindennek az idejét, rendjét... Biztosan jól esne, ha valaki főtt kajával látogatna meg, ezt nem mondom :D, de nem szeretném, még ha anyukám jönne hetekre se... ide ne jöjjön senki.. :D
2013. ápr. 8. 12:19
Normális. Anyukám 2 hétig segített, itt volt reggel 8-tól este fürdetés után ment el. A párom reggel 6-ra jár dolgozni, vezető beosztásban van, van, hogy este 6kor ér haza. Anyósom jobb is, hogy nem jön. Csak a napi séta és mivel már 9 hónapos, eljárunk csacsogóba, angolra, zenebölcsibe, szóval az van, amit én szervezek. Barátnőim messze laknak/dolgoznak. Nekem katasztrófa volt a nyüzsgés után ezt megélni, de túléltem, most már sokkal jobb. Én 2 nap után sírva hívtam anyukámat, menjen ő gyes-re én visszamegyek dolgozni. Igaz a mondás: magunknak szülünk :(
2013. ápr. 8. 12:22
15/25 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat,kedvesek vagytok!
nem a baba körül kellene el a segítség,hanem a főzés,vasalás stb ilyenekre gondoltam.
de igen,ahogy az egyik válaszoló írta,inkább pszichésen rossz,hogy nincs senki aki segítene.anyukámmal 15 éve megszakadt a kapcsolatom.
elbújtam volna szégyenemben ha hetekig más mos vasal főz takarit amikor 1! kisbabával otthon vagyok. az h gyereke születik valakinek még nem jogositja fel h a környezete a rabszolgája legyen ezt nem a kérdezőnek szánom!
2013. ápr. 8. 13:07
10-es vagyok, 16-osnak üzenem: én nem bújtam el, sőt nagyon élveztem a társaságot is és a segítséget is. Sosem voltam mártír típus, attól nem leszek jobb anya hogy csak napi 3 órát alszok mert csakazértis én csinálom és mitszólnakmások.
Én nem érzem magam rabszolgának, mert kivasalok 15 textilpelenkát meg 20 rugit a barátnőmnek, ha arra van szüksége.
Nem mellesleg a tejtermelésnek is jót tesz, ha egy frissen szült anyuka tud pihenni.
2013. ápr. 8. 13:15
nekem 3 van,a pici 6 hós. amin spórolok: nem főzök csak vasárnap. gyereknek ott a bébiétel,nekem a férjem hoz,ő is bent ebédel. gyerekek az oviban. heti 3x mosok,csak azt vasalom amkt nagyon muszáj-itthoni cuccokat pl nem.kivéve persze a pici neki mindent. mosogatógép. nemsokára száritógép. tudom h elsőre rémisztő h mindent ugyanúgy meg kéne oldani miközben ott egy kisbaba,akinek semmi napirendje még ilyenkor,24 órás készenlét stb. de megszokod hidd el,és később már nem drámázol rajta. eleinte én is ideges voltam h belefogtam valamibe,félbe kellett hagyni stb. ami a lényeges: ne törődj senkivel! olyan napirendet alakits ki ami neked a legkényelmesebb,és ahhoz igazitsd a babáét.
2013. ápr. 8. 13:15
16-os, mennyire szánalmas hozzáállásod! Én meg a lakás rabszolgája nem akarok lenni, a napi dolgokat elvégzem, de azt az időt inkább a fiammal tölteném. Most, hogy itt a jó idő, szerintem heti 1x lesz valaki, aki jön takarítani, vasalni,nyáron a meleg lakás miatt amúgy sem főzök, csak a gyerkőcnek.
2013. ápr. 8. 13:33
Nem értem, hogy a gyerekkel foglalkozás meg a tiszta lakás miért zárja ki egymást.... Én sem vagyok a lakás rabszolgája, a lányom 8 hetes kora óta egyedül (vagyis a férjemmel) boldogulok, de ez nem azt jelenti hogy egész nap robotolok a gyerek meg le van b.szva a sarokba.
Nyilván ha nem lett volna segítségem, akkor is megoldom. De volt. Elzavarhattam volna őket, nehogy a tökéletes anyukák megszóljanak, de inkább nem tettem :-)
2013. ápr. 8. 13:36
Kapcsolódó kérdések: