Mennyire normális az, hogy alig 3 hetes a babám és semmi segítségem sincs?
sajnálom, hogy nincs segítséged.
de az ilyen anyós ne is jöjjön, aki lemondja a segítséget! grrrr
nyugi, nem kell csili-vilinek lennie otthon, most a babád a fontos!
majd kialakul a napirend, és akkor majd lesz időd kimozdulni, lazítani is :)
A normális nem jó szó ide. Nekem sem segítenek, és én 9 hónapja csinálom ezt, és kurv@ szarul esik, hogy mindenki ígérgetett, aztán meg magasról letojnak :(
Ez van.
Nekem is sokszor elegem van hidd el.
Minden esetre kitartást kívánok, és ha nem minden patent a lakásban, akkor se tegyél magadnak szemrehányást.
Én például nem vasalok azóta, meg lehet kövezni érte nyugodtan, de hulla vagyok :S
Nem érdekel.
Elég sokan vagyunk így.
Okosan kell és akkor van időd erős mindenre.
Nekem 4 hetes a picur,épp alszik,így nekem is csendespihenő van.
Nem csillog a lakás,de nem is érdekel,sosem csillogott.
Két etetés között hordozóban a konyhában elvan velem ,megfőzök 2 napra.
Nem főzös napon takaritok kicsit.
Mosni a gép mos.
Persze, hogy normális.
És mit csinál, akinek több gyereke van? Én szoptatás közben mesét olvastam a nagynak, vagy épp a babáját öltöztettem, ha a pici aludt a naggyal foglalkoztam, + házimunka, főzés...
Ilyen az élet.. :)
Tény hogy jólesne már csak pszichésen is hogy nem vagy letojva magasról hanem esetleg mást is érdekeltek a világban nem csak egymást a férjeddel meg a babával mondjuk.
Ugyanakkor sokan vagyunk ezzel így, nekem nem élnek a szüleim, férjem szüleit meg hagyjuk is, félévente egyszer ha ráérnek. 3 gyerekem van, a második és harmadik születésekor apa itthon volt 5 napot és kész utána fájó mindenfélével kellett 2 gyereket plusz újszülöttet ellátni a 40 fokos nyárban, nem panaszkodásból de megoldható. Én rendeltem a kaját bizony hónapokig! Sorrendet állítottam fel mi a fontos, a csillogó villogó lakás nem tartozott a sorrend elejére meg az se hogy mindennap ott álldogáljak a tűzhely felett.
Az igen, hogy 1. legyen tejem rendesen a kicsinek, így mikor aludtak én is aludtam. 2. hogy a nagyobbak ne érezzék hogy rájuk semmi időm
ezek voltak a prioritások.
Minden más csak utána jött.
Belerázódtunk szeptembertől kezdődött a nagyoknak az ovi és akkor már csak 1 baba volt otthon így minden dolgomat elvégeztem mint korábban. Teher alatt nő a pálma:))
Kicsit meglepődtem a válaszokon. Úgy tűnik, itt a környezetemben a legtöbb anyuka el van kényeztetve.
Nekem első héten anyukám volt itt, majd párom 2 hetet (próbaidejét töltötte a munkahelyén, így is örültünk hogy elengedik), majd anyósom jött pár napra, aztán húgom pár napra. Ők mostak, teregettek, vasaltak, főztek. Én babáztam, aludtam, zuhanyoztam, ettem-ittam. Így telt az első 3 hét. Aztán egyedül maradtam, de a következő hetekben is előfordult, hogy egy barát vagy kolléga feljött egy tál levessel, gyümölccsel. Előtte hívtak, kérdezték hogy kell-e valami a boltból stb.
Most a kollégámnak születtek ikrei, 6 hetesek voltak, nála is voltam már 2x bevásárolni meg vittem enni. Engem nem zavart, hogy valaki van itt. Aki "csak úgy" jött, az beadta a kaját, megnézte a babát és ment. Ha aludt, beszéltünk pár szót, de 20-30 percnél tovább senki sem maradt.
Anyukám itt aludt pár napot, de ő is kimondottan segített, egyáltalán nem zavart. Anyósom közel lakik, ő reggel jött délután ment.
Úgy tűnik, nekem hatalmas szerencsém van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!