Hét hónapos és nem ül még fel egyedül, nem kúszik, szerintetek kezdjek aggódni?
Mindkét gyerekem 8 hónaposan ült fel, a kúszásra nem emlékszem, de az is ilyen tájban volt, nem vagytok elkésve, nyugi. :)
Barátnőm kisfia most 8,5 hónapos, még nem ül, a kúszást meg egyszerűen kihagyta, egyből mászni kezdett kb. két hete.
Igen, sajnos sokan büszkélkednek: 8 hónaposan beszélt (babababamemetetedádádá már beszéd szerintük -.-), hogy 6 hónapoan ült (rengeteg babát láttam, de olyat nem,a ki magától felült volna, inkáb csak 7-8-9 hónaposan), 10 hónaposan már stabilan járt... Ezeknek a 90%- a kamu, csak a kedves anykák szeretik megmutatni, hogy márpedig az ő gyerekük a legokosabb, legügyesebb... (láttam is, azt mondta anyuka, a 11 hónapos fia stabilan megy. lófütyit. kapaskodva állásban húzta magát, de csak kapaszkodva lépegetett, aztán elfogyott a szekrény, sírni kezdett, leült, és mászott tovább)
Mindennek eljön a maga ideje, a siettetéssel csak árt az ember.
7 hónaposan a lányom gurult. Nem kúszott, talán csak néhányszor. De gurulva eljutott a lakásban akárhová. :)
Aztán betöltötte a 8 hónapot, pár nap múlva felült (felnyomta magát fekvésből), majd 2-3 nap múlva fel is állt rögtön. 2 héttel később kapaszkodva már az összes bútort körbejárta, 10,5 hónaposan meg elindult. Ahhoz képest, hogy én mennyire aggódtam, baromi hamar utolérte magát. Mondjuk nem igazán mászott sajnos, ez a mai napig látszik a mozgásán. Szóval ne sürgesd, ráér.
Szerintem se aggódj, totál nincs elkésve. Az enyém 6 és fél hónapos, forog minden irányba, próbálkozik a kúszással, de még nem megy, max. pár centit halad hátra. Ezen kívül kb. 1 hete kutyázik ezerrel. Előbb-utóbb nyilván el fog kezdeni haladni. Üléssel még csak nem is próbálkozik, majd később. :)
Barátnőm lánya kb. 7 hónaposan kezdett kúszni, 8 hónaposan mászott, kb. 9 hónapos korában ült.
Nyilván a biciklis gyereküléseken sem véletlenül van az, hogy kb. 9 hónapos kortól ajánlják....a legtöbb baba szerintem azidőtájt tanul meg stabilan ülni. :)
13-as én csak a te hülyeségeidhez szeretnék hozzászólni.
Attól, hogy te még nem láttál olyan babát aki 6 hónaposan magától felül vagy 11 hósan magától jár, attól még létezik.
Az én lányom (nem dicsekvésből írom csak, azért mert, LÉTEZIK) 5 hónaposan teljesen egyedül felült és 9 és fél hónapos kora óta önállóan stabilan jár.Nincs ezzel sem gond úgy ahogy azzal sem ha nem csinálja ezeket ennyi idősen.Viszont ne írd, hogy mindenki hazudik akinek korábban csinál bármit is a babája.Vannak ilyen babák még akkor is ha te ezt nem hiszed el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!