Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hét hónapos és nem ül még fel...

Hét hónapos és nem ül még fel egyedül, nem kúszik, szerintetek kezdjek aggódni?

Figyelt kérdés
Nem duci baba.Annyi helyen olvasom,hogy hét hónaposan már egyedül,szépen felülnek,8 hónaposan meg már állnak a kicsik.Lehet,hogy fejlesztésre lesz szüksége?
2013. ápr. 5. 23:14
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Mindkét gyerekem 8 hónaposan ült fel, a kúszásra nem emlékszem, de az is ilyen tájban volt, nem vagytok elkésve, nyugi. :)

Barátnőm kisfia most 8,5 hónapos, még nem ül, a kúszást meg egyszerűen kihagyta, egyből mászni kezdett kb. két hete.

2013. ápr. 6. 07:07
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Ez azért van - mármint az aggódás - mert a sok anyuka itt dicsekszik a gyereke szuper teljesítményével. Nem minden gyerek egyforma. A Tiéd sincsen semmivel elkésve. Egy 7 hónapos gyereknek még nem feladata ülni, egy 8 hónaposnak meg pláne nem állni. Előfordul ilyen, persze, de ettől a Te gyermekednek még nem szükséges. A Lányom 7 hónaposan kezdett kúszni, 8 hónaposan mászott és 9 hónapos volt, mikor egyedül ült. Járni is viszonylag későn, 14 hónaposan kezdett. De én semmit nem erőltettem, egyszer nem húztam fel vagy nem járattam kézen fogva. Mindent magától csinált, akkor amikor ő úgy érezte, hogy itt az ideje. Aztán mindenki minket irigyelt, hogy hogy lehet, hogy 16-17 hónaposan már teljesen stabilan járt, lépcsőzött.
2013. ápr. 6. 08:04
 13/21 anonim ***** válasza:
65%

Igen, sajnos sokan büszkélkednek: 8 hónaposan beszélt (babababamemetetedádádá már beszéd szerintük -.-), hogy 6 hónapoan ült (rengeteg babát láttam, de olyat nem,a ki magától felült volna, inkáb csak 7-8-9 hónaposan), 10 hónaposan már stabilan járt... Ezeknek a 90%- a kamu, csak a kedves anykák szeretik megmutatni, hogy márpedig az ő gyerekük a legokosabb, legügyesebb... (láttam is, azt mondta anyuka, a 11 hónapos fia stabilan megy. lófütyit. kapaskodva állásban húzta magát, de csak kapaszkodva lépegetett, aztán elfogyott a szekrény, sírni kezdett, leült, és mászott tovább)

Mindennek eljön a maga ideje, a siettetéssel csak árt az ember.

2013. ápr. 6. 09:05
 14/21 anonim ***** válasza:

7 hónaposan a lányom gurult. Nem kúszott, talán csak néhányszor. De gurulva eljutott a lakásban akárhová. :)

Aztán betöltötte a 8 hónapot, pár nap múlva felült (felnyomta magát fekvésből), majd 2-3 nap múlva fel is állt rögtön. 2 héttel később kapaszkodva már az összes bútort körbejárta, 10,5 hónaposan meg elindult. Ahhoz képest, hogy én mennyire aggódtam, baromi hamar utolérte magát. Mondjuk nem igazán mászott sajnos, ez a mai napig látszik a mozgásán. Szóval ne sürgesd, ráér.

2013. ápr. 6. 09:06
 15/21 anonim ***** válasza:

Szerintem se aggódj, totál nincs elkésve. Az enyém 6 és fél hónapos, forog minden irányba, próbálkozik a kúszással, de még nem megy, max. pár centit halad hátra. Ezen kívül kb. 1 hete kutyázik ezerrel. Előbb-utóbb nyilván el fog kezdeni haladni. Üléssel még csak nem is próbálkozik, majd később. :)

Barátnőm lánya kb. 7 hónaposan kezdett kúszni, 8 hónaposan mászott, kb. 9 hónapos korában ült.

Nyilván a biciklis gyereküléseken sem véletlenül van az, hogy kb. 9 hónapos kortól ajánlják....a legtöbb baba szerintem azidőtájt tanul meg stabilan ülni. :)

2013. ápr. 6. 10:09
 16/21 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam 10 hónapos koráig csak gurulva közlekedett, aztán két hét alatt egyik pillanatról a másikra felült, mászni kezdett, majd felhúzta magát állásba, most lesz 1 éves és bútor mellett lépeget. Semmiről sincs elkésve a kicsid. Minden kisgyerek más és más ütemben fejlődik, de figyeld meg, hogy egyik napról a másikra behoz majd mindent. A te babád meg lehet, hogy másban ügyesebb az átlagnál.
2013. ápr. 6. 11:05
 17/21 anonim ***** válasza:
Ne aggódj.A gyerekek teljesen eltérően is fejklődhetnek egymástól.Ez nem gond.Arról nem írsz,hogy hol van a babád napközben.Ágyban,babakocsiban,vagy leteszed a földre,ahol kemény a talaj,és könnyebb mozognia,mint puha felületen.Ha nenecs tere mozogni,ne csodálkozz!!
2013. ápr. 6. 13:25
 18/21 anonim ***** válasza:
37%

13-as én csak a te hülyeségeidhez szeretnék hozzászólni.

Attól, hogy te még nem láttál olyan babát aki 6 hónaposan magától felül vagy 11 hósan magától jár, attól még létezik.

Az én lányom (nem dicsekvésből írom csak, azért mert, LÉTEZIK) 5 hónaposan teljesen egyedül felült és 9 és fél hónapos kora óta önállóan stabilan jár.Nincs ezzel sem gond úgy ahogy azzal sem ha nem csinálja ezeket ennyi idősen.Viszont ne írd, hogy mindenki hazudik akinek korábban csinál bármit is a babája.Vannak ilyen babák még akkor is ha te ezt nem hiszed el.

2013. ápr. 6. 15:25
 19/21 sumergo ***** válasza:
Lányom hét hónaposan a forgáson kívül semmit se tudott. Olyan 8 hónaposan ült fel, és nem mászásból, hanem oldalra fordult, megkapaszkodott és úgy. 11 hónaposan felállt, és lépegetett bútorok mellett, majd rájött, hogy buli a mászás. Tehát egyszerre tanult meg kapaszkodva lépegetni és mászni. Mikor melyiket csinálta. A babák nem a nagykönyv szerint fejlődnek, hanem a saját ütemükben.
2013. ápr. 6. 15:29
 20/21 A kérdező kommentje:
Az a gond,hogy hiába van elegendő tere(saját 25m3-es szoba,neki kialakítva,vastag szőnyeg,és arra még babaszőnyeg,hogy ne fázzon fel.Meg pár hete vettünk nagy járókát)nem igazán szereti.Hiába teszek neki mindenféle játékot.Kicsit már magamat is hibáztatom,mert korábban vettünk pihenőszéket,ami hintázik,és azt nagyon szereti,meg ölbe lenni.A hintázást már annyira hiányolja,hogy amikor leteszem a földre üti a szőnyeget a lábával.Kiságyban nincs napközben,csak alvásra használjuk.De köszönöm mindenkinek a megnyugtatást.Igyekszem nem túlreagálni a dolgot.De az egyik válaszolónak tényleg igaza lehet abban,hogy talán sok anyuka túloz a gyerekével kapcsolatban.És igy könnyen megijed az ember.
2013. ápr. 6. 16:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!