Hét hónapos és nem ül még fel egyedül, nem kúszik, szerintetek kezdjek aggódni?
Fiam 7 hónaposan nem kúszott, nem ült... :)
7,5 hónaposan rögtön mászással indított (a kúszást teljesen kihagyta).
9 hónaposan felállt, majd másnap ült stabilan - önállóan.
Most 2 éves
Az én kisfiam 8 hónaposan nem forgott a hasáról-hátra.kúszott,nem mászott,és nem ült.Az anyai megérzésem nem csalt.Hipotoniát állapítottak meg a Korai fejlesztő központban.Mindennek én jártam utána,mert sem a Doktornő,sem a Védőnő nem gondolta ezt problémának.(mármint,hogy nem megfelelő a mozgásfejlődése)
Szerintem hallgass az ösztöneidre.Ha úgy érzed,vidd el a babát Korai fejlesztésre megnyugtatásként.
Utolsó, miért ijesztgeted a kérdező anyukát?? Ez még bőven nem jelenti azt, hogy hipotóniás lenne.
Kérdező, teljesen normális ez, én nem aggódnék a helyedben!
Nem kell aggódnod.
Az én kisfiam majdnem 9 hónapos volt, amikor elkezdett kúszni, 11 hónaposan kezdett mászni, 1 évesen állt fel és csak ekkor tudott ülni is.
Én is aggódtam, amikor egy anyuka mondta, hogy biztos valami gond van vele, mert hogy az övé már 8 hónaposan szaladt (azóta arról gyerekről kiderült hogy hiperaktív, figyelemzavaros), és hogy sürgősen kezdjem el hordani a babámat fejlesztésre. Mostanában kezdenek rájönni, hogy a mozgásfejlődés indokolatlan siettetése nagyon is káros, ha kimarad pl. a mászás, mert a baba rögtön feláll és jár, az később tanulás problémákhoz vezethet, többek között emiatt káros a bébikomp is, mert járásra készteti a babákat.
Szóval ne parázz, és főleg ne kezdd el orvosi javaslat nélkül bármilyen fejlesztésre hordani a babát, mert többet árthatsz, mint használsz. Ha 10 hónapos koráig sem kezd el kúszni, akkor a biztonság kedvéért nézesd meg egy neurológussal, és csak akkor vidd fejlesztésre, ha ő ajánlja. De az üléssel, állással még bőven ráér. (és ne ültesd, amíg magától fel nem ül, mert megterheled vele a gerincét)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!