Segítség! Spontán fogant négyes ikreket várok. De nagy a dilemmám?
Az orvos azt mondta,hogy a többi pici élete is veszélybe kerülhet,ha megpróbálkozom kihordani a terhességet,szóval javasolt a kettőre redukálás.
Félek.Ilyen helyzetben még sohasem voltam.Boldog vagyok,de...
Most mit tegyek?
A tanácsokat előre is köszönöm!
(Ha van valakinek kérdése,akkor írjon és válaszolok,ami esetleg ide nem írtam ki)
Az előző vagyok .Budapesti vagy?
A Baross utcai I. számú Nőgyógyászati klinikán nagyon jó orvosok vannak, nagyon tapasztaltak ebben a kérdésben.
Sógornőmnek mondjuk mesterségesen lett 4 embrió (korábban volt már beültetése 2 ill 3 babával nem maradt meg egy sem.)mondván úgyse marad meg annyi, neki is javasolták a redukciót 2-re, ő hetekig sírt szenvedett nem tudott dönteni felettük (nem csodálom egyébként..:(( ) és végül nem döntött a redukció mellett hanem megtartotta őket. 29.hétre megszülettek nem lehetett visszatartani már őket a folyamatos fekvés és kórház ellenére sem, az egyik baba 1 naposan ment el, a másik 1 hetet élt. 2 baba maradt egyiküknek vannak visszamaradt tünetei (mozgás, látás stb.) és egy teljesen egészséges.
Sógornőm azt mondja így utólag is hogy nem csinálná másképp mert így nem ő döntött hát igen, csak lehet hogy 2 esével meg bent maradtak volna mondjuk 34-35.hétig is akár és azért úgy jobbak lettek volna a sérült kisfiú esélyei:(((
Nehéz ügy nagyon.
Nehéz kérdés,kettes ikreknél is nagy az esély a koraszülésre és kicsi súlyra,négyesnél ebből kiindulva meg pláne.Ugyanakkor belegondolni abba,hogy négy babából kettőt elvegyenek...
Szelektív abortusz is gondot okozhat,méhszájtágítás,előfordulhat,hogy elmegy a másik kettő magzat is...
Én biztos beszélnék még néhány orvossal,de bárhogyan is döntessz nehéz lesz.
Spontán 4-es ikrek??? Na neee!!!
Ha nem kamu amit írsz- tényleg 4-es ikrek és tényleg ezt javasolta a doki,akkor csak azt tudom mondani,hogy a kora szülésre minden esély megvan,és hogy kicsi lesz a születési súlyuk. Én biztos nem tudnék választani,hogy melyik csemetémet küldjem "bitófára"!!
Sok olyan van,hogy lombikkal 4-6 embrió maradt meg,és mindet kihordta az anyuka. Kicsi súllyal és egészségesen születtek,fejlődtek- lásd az egyik csatornán a "John,Kate és 8 gyerek."-ott az ikrek után,6-os ikrek lettek. De kicsiny hazánkban is előfordult már,hogy 4-es ikrek születtek,makk egészségesek!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!