Kedves ikres kismamák! Van olyan köztetek, aki eleinte egy kiságyba rakta az ikreket és légzésfigyelőt is használt?
Szerintem úgy tudod megcsinálni, hogy két légzésfigyelőt veszel, és a matracot is úgy csinálod hogy kettévágod, és a két fél közt hagysz egy kicsi helyet. Így van esély arra hogy a két légzésfigyelő nem kavar be egymásnak és külön-külön figyeli a babák mozgását. De azt nem árt tudni hogy a babák 2-3 hónapos koruk körül már simán megindulnka éjszaka a kiságyban és arrébbvergődnek akár 20-30 centit is, onnantól kezdve már nem lesz biztonságos ez a módszer. Csak addig az amíg nem változtatják a helyüket.
Ezek a légzésfigyelők nagyon érzékeny jószágok, azt a mozgást érzékelik, amit a baba a lélegzéssel csinál. Az pedig nem sok. Tehát egész apró mozgást is meg kell érezniük. Az érzékenységet lehet állítani, de ha túl érzékenyre veszed akkor már azt is mozgásnak veszi ha az ember elmegy a kiságy mellett, ha meg nem veszed elég érzékenyre akkor előfordul hogy fals riasztást kapsz. Na most gondolj bele, hogy a te esetedben vagy gyakori lesz a fals riasztás, vagy elképzelhető hogy az első baba mozgásérzékelője azt is mozgásnak veszi, ha a második baba kapálózik egy nagyobbat az ő térfelén - ez pedig azt jelenti, hogy nem riaszt, ha netán az első baba nem vesz levegőt. Ezt sajnos nem tudod kikerülni, ha 100% megoldást akarsz akkor külön kiságy kell nekik.
Nem tudod akkor a légzésfigyelőt használni, hisz az akkor jelez, ha nem vesz a baba levegőt!
Ha az egyik nem vesz, a másik igen, akkor még nem jelez, csak ha mindd a ketten nem vesznek levegőt, akkor jelezne.
Rendezzétek át már most a lakást, hisz 2-3 hónap éa zavarni fogják egymàst, ha majd forognak mozognak, de lehet az elején is, hisz ha az egyik felkel, sír, a másikat is felkelti...
Lent nem fér el nekik két bölcső?
vagy marad pelenkára csíptethető változat.
Ne csak eleinte rakd őket egy kiságyba, hanem amíg csak elférnek egyben.
Az ikrek nagyon igénylik egymás társaágát, sokkal nyugodtabbak, ha együtt vannnak.
Amikor az én fiaim már nem fértek el egy kiságyban, akkor is azt csináltam, hogy összeszereltem két ágyat, így egy 120×120-as ágyban aludtak.
Kb. 8 hónapos koruk óta alszanak külön, mert mindkettő nagyon sokat mocorog éjjel, és felébresztették egymást, mert ráfeküdtek a másikra.
Kiságyat már megvettétek?
Mert vannak 70×140-es ágyak is, nem csak 60×120-asok, és abban tovább elférnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!