Nem bírjuk sírni hagyni, de akkor mit csináljunk?
Szia!
Nálunk is ez volt a helyzet egészen addig, míg el nem olvastam a suttogót, és azóta alkalmazva egyedül alszik el és nem sír. Előtte Én is nagyon sajnáltam, mindig felvettem mikor már tiszta víz volt és majd megfulladt:-( Már tudom, hogy nagyon rosszul tettem, hogy sírni hagytam.
Nálunk az vált be, hogy csak akkor rakom Őt le aludni, ha már igazán fáradt, csukódik a szeme. Persze van hogy ilyenkor is elkezd sírni, akkor kiveszem, megnyugtatom és vissza. Általában ilyenkor már azonnal elalszik. Ja, plusz cumi. Csak alváshoz használjuk, ahogy elalszik ki is köpi. Semmikor máskor nem kéri, sőt öklendezik is tőle, elalváskor viszont megnyugtatja.
Ő is imádott cicin elaludni. Ma már ezt nem hagyom. Főleg, mert az felborítaná a rendet. Evés után ébrenlét jön játékkal, beszélgetéssel stb. Ha elfárad a játékba csak akkor rakom le aludni. Persze van kivételes eset, ha nem voltunk itthon és rögtön eszünk ahogy hazaértünk, ilyenkor elalszik cicin mert nagyon kimerült, természetesen nem ébresztem fel, lerakom az ágyába. De ez csak kivételes esetben fordul elő.
Szóval Én csak ajánlani tudom ezt a könyvet, nekünk nagyon bevált! Egy hete alkalmaztam és átaludta az éjszakát. Előtte éjszaka is felkelt cicizni.
Sok sikert és elhatározást!!!!
Üdv!
Ja, az Én babám 2,5 hónapos.
sziasztok, köszönöm mindenkinek aki írt, a babám nemrég múlt fél éves, eddig este elaludt cicin, de mostanában éjjel többször kel, szerintem nem fáj semmije, mert ha szokott az más sírás, csak a cici nyugtatja meg és csak így tud visszaaludni, lehet mégis a fogától van, de már én és a cicim sem bírja ezt.
Milyen az a suttogó módszer?
A babák általában fél éves korúkra kezdenek "elromlani".Még ha addig jó alvó volt is.Ennek lehet a mozgásfejlődés, a fogzás is az oka.Nem bíztos hogy a sírni hagyás beválik.
Az én lányom is ilyen volt, de magától elhagyta (8hós).Most már szopi után félálomban beteszem az ágyába és elalszik magától.Volt már olyan is hogy szopizni sem akart csak betettem az ágyába.Úgyhogy kitartást!Meg fog oldódni mindenfajta módszer nélkül is.
miért kellene sirni hagyni??
a suttogó pont az ellenkezőjét irja.olvasd el-érdemes.hát kiben bizzon az a szegény baba,ha már a szülei sem jönnek,ha sir??
A suttogót egy olyan nő írta, aki csecsemők megfigyelésével foglalkozik, így érti a nyelvüket. Ez az amit nekünk anyukáknak is megpróbál megtanítani, hogy figyeljük a babánkat, tanuljuk meg a nyelvüket, azaz a sírásukat. Nagyon sok okos dolog van a könyvbe én áldom érte, hogy megírta. Sokban megkönnyítette az életünket!
A könyv: Tracy Hogg és Melinda Blau: "A suttogó titkai 1. A csecsemő gondozása és nevelése."
Bár neked már kicsit késő ez a könyv, sok mindenen már túl vagy, amit Ő taglal, de szerintem még találsz benne olyan dolgot az alvással és az evéssel kapcsolatban, amit tudsz hasznosítani. Én is könyvtárból vettem ki, nem került egy fillérbe sem:-)
Néhány oldalt le is fénymásoltam, amit nagyon hasznosnak találok és mindig belenézek, amikor olyan problémám van.
Egyébként van neki második kötete, azt hiszem az 1-2 éves gyerekekről szól. Azt még nem olvastam, majd ha aktuális lesz:-)
köszi utolsó a jó ötletet, el is felejtettem már a könyvtár lehetőséget, rég jártam arra, honap ki is veszem és olvasgatok.
mindenkinek köszönöm aki válaszolt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!