Nem bírjuk sírni hagyni, de akkor mit csináljunk?
Márpedig, ha nem vagytok következetesek, sőt az ilyen félig hagyom, aztán megsajnálom módszer a lehető legrosszabb!!!
MUSZÁJ kitartónak lenni, hidd el, pár nap és beáll a rend!!
Felvenni pláne nem szerencsés, hiszen akkor meg ahhoz szokik hozzá, hogy úgy alszik el
Nehéz, de erősnek kell lenni
egyébként mindenki az első gyerekkel ilyen :)
Szia!
Én eleinte cicin altattam, majd cumival a szájában. Ma már csak nappalra kell a cumi, de egyre kevesebbszer, szerencsére. Amikor már nem akartam, hogy cumival aludjon, akkor neki kényelmesen, oldalára fektettem és finoma paskoltam a popsiját, énekeltem neki. Most már ez sem kell: fürdetés, szopi, közben énekelek neki és ha már nem éhes, attól függetlenül, hogy alszik-e már vagy sem, megy az ágyba. Ott egy-két jó éjt puszi, megsimogatom, jó éjszakát kavánok neki és elalszik magától kb fél óra alatt.
Nekünk sem volt mindig ilyen könnyű, volt sírás is, de annak nem vagyok híve, hogy hagyjuk sírni, sőt, a szakkönyvek sem támogatják (Ranschburg, Suttogó...)
Mennyi idős a baba? Mi kb. 4-5 hetesek voltunk, amikor először, nyugdtan elaludt egyedül. Rájöttem, hogy egy halvány fényforrád megnyugtatja, így most elrejtve van a szobájában egy sólámpa. Azóta nyugton alszik.
3 hónapos baba anyukája
nálunk pár hónapig nagyon szépen ment,hogy letettem a heverőre,és én mellé ültem a földre,és így ha akart tudott hozzám bújni,de mégse kézben van.na persze csak ÉN tudtam berakni az ágyba,így mikor apa van vele,el van "rontva".míg odáig fajult a dolog,hogy kirándulás miatt felborult a rend,és egyszerűen nem áll vissza.most már csak kézben hajlandó elaludni,újra....és már lassan 11 hónapos,és úgy néz ki babás vagyok.tehát mindenképp le kell szoktatnom erről.
nekem az nem tetszik,hogy nagyon frusztráló a kiságy.már legalul van,és nehéz is beemelni,fölé hajolni....
ma kaptam a tippet,hogy egy "anyaszagú" ruhát tegyek be neki a kiságyba,így érzi az illatom(elvileg) és lehet hogy ez is elég neki a megnyugtatáshoz.Én sem bírom sokáig hallgatni,hogy sír,bár még mindig jobban bírom,mint apa.
én most ezt fogom kipróbálni,hogy beleteszem a kiságyba mikor már elég kókadt,mellé a pizsim,pólóm,és várok.ha sír pár perc után bemegyek fölveszem,elmondom neki,hogy anya is éhes,fáradt...stb,és neki is pihennie kell,puszi majd vissza az ágyba.következetesen ezt addig amíg be nem alszik.Volt rá példa hogy már így sikerült elaltatnom...csak KITARTÁS kell hozzá.
de az tuti,hogy a 2.babánál nem leszek ilyen kézben altatós!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!