Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyós-kérdés:tényleg én...

Anyós-kérdés:tényleg én reagálom túl? Akkor se vehetem el a lányom, mikor már 2 kézzel nyúl utánam, és sír szegényke. Anyós inkább elfordul tőlem, viszi tovább a gyereket, aki siratgat.

Figyelt kérdés
Anyós kb.havonta látja most 11 hós lányomat.A párom mindig rámszól,hogy ne vegyem el tőle a babát,akkor se ha sír nála.Hagy gyerekezzen(mondja ő)megérdemli.Mert hogy anyagilag sokat segítenek.De nekem ezt nagyon rossz elviselni,hogy nem vehetem el tőle a picurt.Mondjuk magától nem is nagyon adja vissza.Ezen pont ma este vesztünk össze a párommal,ő nem érti az én problémámat.Csak azt látja,hogy én ki vagyok akadva a "semmin".Tényleg igaza lenne,és ezzel ne törődjek?
2009. szept. 19. 21:27
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
77%

Jaj :((

Akkor ez nem jó módszer :( Szegény baba :(

2009. szept. 19. 21:45
 12/19 anonim ***** válasza:
69%
nálunk is ez a helyzet a vége kenyértörés lett a fiam két éves ls csak akkor látogatja, ha nem vagyok otthon, így legalább nem kell végignéznem a cirkuszt...a párokra nem szémíthatunk, a "drága mama" kicsi fiai maradnak mindig. novemberben jön a második, de ott nem leszek annyira elméző, mint az első gyerekkel az első évben.
2009. szept. 19. 22:34
 13/19 anonim ***** válasza:
76%

Az anyós sajnos nem fog változni, ez tapasztalat :(

A férjed a legnagyobb hibás!!! Vele beszéld meg négyszemközt, hogy téged mi zavar, és szeretnéd, ha ebben melletted állna, és segítene. Mégis csak az ő anyja... Te meg nyílván nem akarod a banyát begbántani (vagy mi)... Szóval a fiacskája tegye helyre a dolgot.

Egyébként ez nálunk is probléma volt, de én kivertem a balhét (persze csak a férjemnek). Ez után ha sírt az anyósnál a gyerek, rászólt, hogy adja vissza nekem.

2009. szept. 19. 22:46
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk hasonló volt az ügy, csak a párom nagymamájával. Eljutottunk addig, hogyha meglátta a dédit, elkezdett sírni. (2-3 alkalom után) Ekkor elmagyaráztam a férjemnek, hogyha azt szeretné, hogy a gyerekünk szeressen odajárni majd, minden alkalommal vegye ki a gyereket a kezéből, mikor elkezd sírni. Így nem volt nagy gond -nem én vettem el tőle- s a gyerek is megnyugodott. Aztán persze hagytuk, hogy játsszon vele úgy, hogy nem az ő kezében van. Ez így működött, most 17 hónapos a kisfiam, és imád menni a dédihez. Néha még most is rászólunk, ha túl sok édességgel tömné a gyereket, elfogadja, mert ő is rájött.

Szerintem a párod nélkül nehéz lesz ezt megoldani, sőt, szinte lehetetlen.

2009. szept. 20. 08:01
 15/19 anonim ***** válasza:
32%
HÁt ez tényleg cikis. De azért ne legyél annyira szigorú az anyósoddal ha egyébként nem zsarnokoskodik. Lehet h csak annyira szereti a kicsit h nem látja mit is kéne tennie helyesen. Én nyíltan beszélnék vele h ez nem jó így de első körben még nem nem ordítanám le a fejét.
2009. szept. 20. 08:26
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is hasonló a helyzet! Csak itt a párom nagymamája és a nővére ilyen. Meg jövünk a kocsival és már van hogy a gyerekülésből ki veszik a gyereket.6 hónapos elég jól viseli,de egy idő után sír és nem adják vissza. Nem gondoltam hogy más családokban is ez megy.
2009. szept. 20. 11:53
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom miért alakult nálatok úgy, hogy csak havonta egyszer látja, de valahol mindkét felet meg lehet érteni. Nyilván az nem jó, hogy a gyerek sír a nagymama kezében és nem kapja meg anyát. Értesd meg az anyósoddal, magyarul mondd meg neki, hogy ez így nem fog menni, mert ha havonta látja akkor idegen neki és egy ekkora gyerek nem fogja fel, hogy az az idegen a nagymama. Ha ezen az igazságon megsértődik az már aző hibája. Próbáljátok úgy, hogy a te kezedben van a gyerek, leültök és a nagyi csak beszél hozzá vagy játszik vele. Szerintem így egy idő után oldódni fog a gyerek és esetleg magától kéri magát a nagymamához. nálunk ez volt és szigorúan kell alapon bevezettük a heti találkozókat. Az 1 éves lányom már szalad ha meglátja a nagyszülőket jönni és fülig ér a szája, de bevallom nagy meló volt. apukám már majdnem sírt, hogy nem szereti az unokája. És valóban megérdemlik az unokákat a nagyszülők, de nem az anyagiak miatt. Annyit ismételnék még, hogy rohadt nagy meló távolságból megszoktatni a gyereket és tilos erőltetni, de megéri a nagy erőfeszítés. Ismerősöméknél az apuka van ritkán otthon, külföldön dolgozik neki ahangját vették fel magnórta, azt hallgattják otthon, így már ismerős ha megszólal "élőben".
2009. szept. 20. 12:20
 18/19 A kérdező kommentje:
400 km távolság van köztünk,azért jön havonta a nagyi.A párommal beszéltem erről,de elég "fafejű"ebben a témában...azért még próbálkozom nála.Anyóssal nem tudok erről beszélni,mert amikor elkezdeném neki szépen tálalni a dolgot,elkezd sírni.Azért hátha idővel jobb lesz...kitartás mindenkinek!
2009. szept. 20. 14:30
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

nekem 6 hós a bébim, két hónapja engedem, hogy fogja.. szegeny gyerek sír, mert rosszul fogja, el akarom venni, erre ilyet szól az anyóspajti, hogy megijedt TŐLEM!

meg nagyon nem tudja tartani, és engem zavar, hogy sír a baba, általában elveszem.

aztan a férjem azt mondta, hogy havi egy sírás belefér, viszont az anyukajanak sokat jelent, es ugyse foghatja sokaig, meg ki fogja, ha nem o, et cetera

ezert en azota probalom magyarazni, ami nehezen megy, mert mindentjobbantud mentalitással rendelkezik. ezert probalom turni, amig tudom.

gondolj ra, hogy szereti, hogy miylen szerencses a bebid, hogy van nagyija (nekem egy se volt), és próbálj neki segiteni.

Nem "semmi", viszont tényleg, fontos dolog mindkettőjüknek. es ennek semmi koze az anyagiakhoz. emberek, érző lények érzelmekkel. képzeld el, hogy a babadnak lesz majd gyereke, te is szivesen tartod majd.

2009. szept. 20. 17:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!