1 hete szültem és ma mondott valamit a dr-nő, ami miatt nagyon aggódom. Tapasztalt anyukák válaszát várom!?
Ezt obligát orrlégzésnek hívják. Szívogassad neki szorgosan. Igazából ha egészséges ép újszülött (időre született, normál apgar stb.), megfulladni nem fog, hanem sírni fog mint ahogy a dokinő is írta (mert akkor vesz a száján is levegőt) csak neked lesz kellemetlen hogy sokat sír:( Meg hát nyilván neki sem lesz kellemes érzés.
De megfulladni azért nem fog, ne aggódj!!
Ez így igaz,ahogy a doktornőd mondta.
Még csak az orrukon képesek levegőt venni.
Csak fokozatosan tanulják meg,hogy szájon át
is lehet lélegezni.Ezért szívd a kis orrát,ha
váladék lenne benne.De ne aggódj,ettől még nem
lesz semmi baja.
9-es apgarral 40+5 napra született
azt mondta a doki elég ha 1x szívom egy nap
Nem tudom, hogy igaz-e, de a kisfiamnak minden szoptatás után ki kellett szívni az orrát, mert felszívta az anyatejet, és utána nem kapott levegőt. Végig frászban voltam, hogy náthás, mert pont influenza szezon volt, de szerencsére csak a tej volt.
Szívd neki, ha úgy érzed, hogy nem kap levegőt. De ettől nem fog azért megfulladni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!