Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért spórol valaki a gyermekén?

Miért spórol valaki a gyermekén?

Figyelt kérdés
Mármint van egy ismerősöm, aki mindig mindenből a legolcsóbbat "vadássza" a babájának. Mindig panaszkodik, hogy hű de drága a pelenka, stb., pedig nincsenek rossz anyagi helyzetben. Veszi az olcsó diszkontosat, aztán meg sopánkodik, hogy piros a baba popsija. Mert ha jó is az olcsó nekik és bevált akkor oké, de így...én ezzel úgy vagyok, hogy ami a baba után jár pénz, az a babáé, rá költhető, ami marad félre kell tenni. A gyes+családi is majd` 40000.- , ne mondja már, hogy nem telik belőle normális pelenkára.
2013. márc. 28. 21:58
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
nem tudom mit zavar ez téged? van aki így van aki úgy neveli a gyerekét. Biztos első gyerekes anyuka vagy, én is ilyen voltam, de rá kellett jönnöm, hogy nagyon sokfélék vagyunk. szerintem ne ítélj meg másokat, mert lehet téged meg más dolog miatt fognak megszólni és neked is fájni fog. egyébként én is egyetértek azzal, hogy a gyereknek meg kell venni a jó pelust stb. és azt a pénzt inkább ráköltöm, csak nem mindenkinek ez a fontossági sorrend.
2013. márc. 28. 22:38
 12/15 anonim ***** válasza:
Attól hogy nincsenek rossz anyagi helyzetben, sajnos néhány dolgon muszáj spórolni. Szerintem csaknem mindenki, ha tehetné, az égadta világon mindent megvenne a gyerekének, de a legtöbb szülő számára ez nem lehetséges. Az én babám pl. használt ruhát is kap (többnyire a családból, mert ha nem így lenne, akkor havonta cserélgetném a komplett ruhatárát. Mondjuk a peluson én sem spórolnék.
2013. márc. 28. 22:50
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
mki ott spórol, ahol tud. semmi közöd hozzá, hogy miért spórol, ha jó anyagi helyzetben van, és akkor sem, ha nem. az olcsó pelenka sem biztos, hogy szar egyébként. amúgy meg sztem ami a baba után jár pénz.. annak a sokszorosát elkölti az ember a babára
2013. márc. 28. 22:52
 14/15 anonim ***** válasza:
Mondat folytatása: akkor havonta cserélgetném a komplett ruhatárát nem kevés pénzért. Így a ruhatár csere sokkal olcsóbban kijön. (12-es voltam)
2013. márc. 28. 22:54
 15/15 anonim ***** válasza:

Ha a pelenkán úgy spórol, hogy azt a baba bánja és mellette cigizik/piál stb, akkor az nagyon gáz!

Ha mindenen spórol, hogy pl. nyáron jusson nyaralásra is, de ésszerűen csinálja, akkor azzal semmi gond nincs. Tudod, van a tücsök és a hangya esete :)

Csak egy példát írtál, így nem igazán látunk bele a témába.

Ennyi erővel az sem jobb, amikor valakinek rohadtul nem telik rá, de mégis megveszi mindenből a legdrágábbat, aztán meg sopánkodik, hogy nincs pénze.

Szóval van az ésszel spórolás, ami ebben a világban teljesen elfogadható és mindennapos.

2013. márc. 29. 08:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!