Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért spórol valaki a gyermekén?

Miért spórol valaki a gyermekén?

Figyelt kérdés
Mármint van egy ismerősöm, aki mindig mindenből a legolcsóbbat "vadássza" a babájának. Mindig panaszkodik, hogy hű de drága a pelenka, stb., pedig nincsenek rossz anyagi helyzetben. Veszi az olcsó diszkontosat, aztán meg sopánkodik, hogy piros a baba popsija. Mert ha jó is az olcsó nekik és bevált akkor oké, de így...én ezzel úgy vagyok, hogy ami a baba után jár pénz, az a babáé, rá költhető, ami marad félre kell tenni. A gyes+családi is majd` 40000.- , ne mondja már, hogy nem telik belőle normális pelenkára.
2013. márc. 28. 21:58
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát azért ami a baba után jár, annak valamilyen szinten helyettesíteni kell az anyuka kiesett fizuját.
2013. márc. 28. 22:01
 2/15 A kérdező kommentje:
De ő a baba előtt sem dolgozott, egy fizetésből éktek akkor is. A lányuk anyatejes, így tápszerre sem kell költeni.
2013. márc. 28. 22:03
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos vannak családok, akiknek mindenen spórolni kell.

Mondjuk ez hülye felfogás, hogy a gyes+családi a babáé, mert nem igaz.

A kiesett bevétel helyett van a gyes, vagy gyed.

A családi a babáé.

Én is spórolok ahol csak tudok, mert muszáj.

Mondjuk ha kipirosodna a lányom bőre, én is pelenkát váltanék, de ha neki megfelel a DM-es, annak csak örülök, hogy nem kell drágábbat venni.

Inkább magamon spórolok ahol csak tudok, a gyereken csak az ésszerűség határain belül (pl. a receptre felírt gyógyszertári fürdetőt, krémet használom drága márkás termékek helyett).

2013. márc. 28. 22:04
 4/15 anonim ***** válasza:
Szerintem nem hülyeség a baba kapja. Oké a gyed a fizetés helyet van de a gyes pont annyi ami egy babára elég. És ha előtte megéltek, úgy hogy nem dolgozót akkor most sem lehet ez gond.
2013. márc. 28. 22:06
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen spórolós embereknek van a legtöbb pénzük. Nem véletlenül.
2013. márc. 28. 22:09
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
attól mert te sznob vagy másnak még nem kell annak lennie
2013. márc. 28. 22:09
 7/15 anonim ***** válasza:
48%

Ez is hülyeség, hogy a gyes pont elég a babára!

4 hónapos a lányom, ép a napokban számoltam utána, havi 7, max. 8 ezret költök rá (pelenka, popsitörlő,l ápolási szerek).

Ruhát kaptuk, tejem van.

De ruhát lehet venni használtan is, sosem értettem, egyesek hogy képesek egy gyerekre tízezreket költeni.

Nekünk 3-unknak havonta jut a rezsi kifizetése után 30ezer enni+egyéb dolgokra, mégsem haltunk még éhen.

2013. márc. 28. 22:10
 8/15 anonim ***** válasza:
Igen rosszul fogalmaztam. Inkább úgy értettem, hogy megengedhetné a kicsivel drágább pelust, hogy ne pirosodjon ki a gyerek, ha már kapja a gyest.
2013. márc. 28. 22:13
 9/15 anonim ***** válasza:
Szia! Ez tényleg érdekes felfogás, ahogy az ismerősöd csinálja! Ha mi jól állnánk anyagilag, tuti, hogy semmin sem spórolnék, de mivel nem így van sajnos, ezért muszáj spórolni, de tuti, hogy nem olyanon, ami a babának nem jó. Mi is próbáltuk az olcsóbb pelenkát, nem vált be, ezért inkább megveszem a drágábbat. Az is érdekes, amit az egyik válaszoló írt, hogy havi 8-9 ezer forint a baba neki. Az mégis hogy lehetséges? Max úgy lehetséges, hogy még nem táplálod hozzá, amúgy nem! Mert a mi babánk tápszeres, de az nem visz el sok pénzt, mert 1 hónapban 1500 ft, de az ételek kerülnek sokba. Nálunk egy hónapban simán elmegy a GYES meg a családi, és nem marad következő hónapra semmi belőle.
2013. márc. 28. 22:21
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Azért van pénzük, mert spórolnak. Majd ha a gyerek akar egy szuperszónikus új biciklit, meg tudják neki venni, mert nem újonnan vettek minden ruhát, amit 2 hét alatt kinő. A popsi meg kipirosodik sajnos a drága pelusnál is, ha olyan a bőre.
2013. márc. 28. 22:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!