Mikor kezdett a gyermeked beszélni? Mennyi idős volt? Hogy történt?
1. :
2. szülinapján kezdett beszélni, de most csak 1,5 éves a gyerek???
Nem értelek...
Az én kislányom 17 hónapos. Tudom, hogy tud beszélni, de nem akar. Néha azért elárulja magát. :)
Voltunk Bp-en a Tropikáriumba és ott a tengeri malacokat 4 x is hívta, hogy gyertek. Gyönyörűen mondta ki. :) Ha viszont kérem, hogy hívjon valakit, akkor azért sem. Más szavakkal is így van. Ez csak egy példa volt. Mindent megért és megcsinál, gyönyörűen mutogatja, hogy mit szeretne, de nem akar beszélni. Ha úgy teszek, hogy nem értem, akkor viszont elég nagy hiszti van belőle. Nem tudom, hogy mikor fog végre beszélni. A saját nyelvén viszont nagyon sokat beszélget.
3 éves koráig csak gagyogott!
Azt sem mondta Anya, Apa, semmit!
Farsangra kapott egy hercegnő ruhát, felvette, pont kamerázt, mert az is csoda volt egyedül öltözik:)
Mikor felvette a ruhát, oda jött , és mondta, Na hogy tetszik azért ruhám!
Nagyon nagy boldogság volt nekem, azt se tudtam sírjak vagy nevessek, és pont fel vettem!!!
Na utánn nap mint nap mondta az új szavakat! Sokáig engem, a férjem a keresztnevünkön szólított!
Most 4 éves, 1 év alatt nagyon sokat fejlődött, csak nem valami tisztán beszél.
Néni = Mémi
Mackó=Makkó
De momdázik, énekel, angolul is számol tízig....
Aki vele van, érti mit mondd, egy idegennek oda kell figyelnie.
8 hónapos múlt a lányom. Múlt héten kezdte egyik napról a másikra: ránéz a lámpára és mondja, hogy ámpa, inta (hinta), ap (apa), mama, va (kutya), fa, Bo (Bonzó a kutyánk). Mindig oda néz, amiről beszél. Én is ilyenkor kezdtem beszélni.
Viszont nem akar enni, csak cicizni és nem akar kúszni- mászni, még egy foga sincs. :) Nekünk ez jutott. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!