Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baj, ha 3,5 hónapos babám nem...

Baj, ha 3,5 hónapos babám nem bír hason feküdni és emiatt nem is erősödik még a karja? Oldalt sem tud feküdni, mert rögtön elborul.

Figyelt kérdés

ha a karomban van gyönyörűen tartja a kis fejét, hason is néhány percig, de utána sírni kezd és fekszik, nem nyomja ki magát. Hogy fog így kúszni,mászni? Próbáltam a figyelmét lekötni mindenféle színes, zörgő játékokkal, vagy saját magamat használni csalinak, de kb. max 5 perc után bőgni kezd. Elég nagy súlyú baba, lehet hogy a pociját nyomja ?

Így hogyan fog fejlődni? Nem akarom kínozni szegényt.

2009. szept. 18. 16:43
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem is kell kínoznod... Az én kislányom is gyűlölt hason nem is kezdett el mászni csak 8 hónaposan...és akkor mi van vannak később érő gyerekek is....

Már elmúlt 9 hónapos és most hogy már mászik egyik pillanatról a másikra fel is állt!!! (a kúszás kimaradt)

Nem vagytok semmiről sem lekésve!!!

2009. szept. 18. 16:51
 2/4 anonim ***** válasza:
Szia, nem kell aggódnod, az én 10 hónapos kislányom egyszer aludt életében hason, tíz percet. Sose bírta, kb. 4-5 hónapos lehetett, mikor már hosszú távon is lehetett hasra rakni. Én is meg voltam ijedve, hogy miért sír hason állandóan, de kinőtte. Mostmár kapaszkodva jár :) Szóval nem hinném, hogy gond!
2009. szept. 18. 16:51
 3/4 anonim ***** válasza:

Öt perc után?? Nem második műszak ez, hogy órákig tartson. Ha neki elég 3 perc, akkor ne erőltesd, és ne próbálgasd őt!Ülésbe húzd fel háton fekvésből a kis kezével. Ha tartja a fejét, akkor semmi baja, majd elkezd mozogni! Nem kell erőltetni, talán a nagy súlyához még nem elég izmos.

Ha egyáltalán nem tartja, elnyeklik, nem is próbálja, akkor keress neki korai fejlesztő mozgásterapeuta szekembert. A gyerekorvos-védőnő eligazít. Ha a gyermekorvos úgy látja, hogy kellően fejlődik, akkor semmi okod a nyugtalanságra.

Ő havonta nézve is több három hónapos gyereket lát, látott már gyorsat és lustát és beteget is. Ha ő megnyugtat, akkor nyugodj meg tényleg, játssz vele(bármit) és ne erőltesd!

Te szeretsz hason feküdni?

Feküdj hanyatt, és a babát emeld magad fölé a mellkasánál fogva, úgy nevess rá! Közelítsd, távolítsd, és rötyögjetek! Így kénytelen tartani a fejét, de nem unja meg rögtön. Másrészt mire kell, te is elfáradsz és leteszed.

2009. szept. 18. 16:57
 4/4 anonim ***** válasza:

Az én babám ugyanígy volt, nem erőltettem neki. Már 4 hónaposan megfordult de még akkor sem szeretett hason lenni. Mára szinte kizárólag hason akar lenni, a pelenkázás egy kínszenvedés. Kúszni még nem tud de erősen próbálkozik, a lényeg, hogy ne aggódj a többség még nem szeret hason lenni ebben a korban majd ráérez, szerintem ne erőltesd!

Épp ma 7 hós anyuka :)

2009. szept. 18. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!