Miért így ér hozzám? Kisfiam lassan 9 hónapos lesz, és
az arcomhoz úgy ér, hogy megmarja, a hajamat húzza. Nagy
fájdalmakat okoz.
Figyelt kérdés
Megszakad a szívem, mert ő a mindenem, mindent megteszek érte, és nagyon fáj (a fizikai fájdalmon túl, mert sokszor olyan, mintha kitépne egy darabot az arcomból), hogy ilyen durván tud csak hozzám érni. Mindent kipróbáltunk már, minden alkalommal mutatom neki, hogy simi-simi, mondom, hogy fáj, ne ilyen durván, de nem használ. Nagyon el vagyok keseredve. Van valakinek hasonló tapasztalata?
Lehet, hogy igazad van, de ezt lehet kedvesebben is, nem kell egyből hülyézni, nem ezért vagyunk itt, legalábbis én nem.
Amúgy pedig úgy élem meg az anyaságot, ahogy megélem, inkább sok érzelemmel, mint érzéketlenül. De köszönöm a tanácsot, megpróbálom lazábban kezelni a dolgokat.
2013. márc. 25. 08:52
12/22 anonim válasza:
Nekem a 6 hónaposom csinálja ezt néhány hete. Nekem is első gyerek, én is tapasztalatlan vagyok (láttátok volna az elején miket bénáztam). Viszont egyetértek azzal, hogy nem szabad ilyenen nagyon lelkizni, tuti, hogy nem ellenünk irányulnak ezek a dolgok, hanem a fejlődés része. Szerintem is csak lazán! :D
2013. márc. 25. 09:03
13/22 anonim válasza:
Tudod az érzéketlen és a túl érzékeny között sok fokozat van. De te tudod, csak sajnos én saját tapasztalatból tudom, hogy ez egyenes út a depihez.
2013. márc. 25. 10:12
14/22 anonim válasza:
Egyszer lehurrogtak az anyukak h Ok TAPASZTALATBOL mondjak h nem jo ha nem kenem a fiam popsijat semmivel. Nem kentem.. soha nem volt baja a popsijanak. Nem birta a kenceket,ennyi. van aki igy, van aki ugy eli meg az anyasagot es nem mkinel fog ugyanahhoz vezetni mint masiknal.
2013. márc. 25. 10:19
15/22 anonim válasza:
Én nem értem, miért kell megtámadni a kérdezőt. Nyilván nem mindenki tudja, hogy a babáknál ez a fejlődés része, és majd elnövik. Valószínű a kérdező attól ijedt meg, hogy esetleg agresszív lesz a babája. Ez nem hinném, hogy depresszióhoz vezetne, azért nem kellene túllőni a célon. Inkább annak kellene elgondolkodnia, aki egy ilyen kérdésre kizárólag másokat ócsárolva, bunkón tud hozzászólni. Majd depressziós lesz, ugyan már. Na ez orbitális hülyeség. Kapjatok már a fejetekhez..
Kérdező, ne aggódj, a babák még nem képesek felmérni, a saját erejüket. Csak azt tudják, hogy meg kell markolni, mert az neki fontos. Idővel megtanulja :) Még 2-3 évesen is előfordul velük, hogy fájdalmat okoznak, még akkor sincsenek igazán képben, csak akkor már el lehet nekik magyarázni :)
2013. márc. 25. 11:00
16/22 A kérdező kommentje:
Utolsónak: nagyon köszönöm, amit írtál! én sem hinném, hogy azért, mert zavar és kétségbe ejt, hogy a babám így ér hozzám, már egyből depressziós leszek. És azt sem hiszem, hogy hülye kérdést tettem föl. Köszönöm azoknak, akik emgosztották a tapasztalatukat, és zoknak is, aki kedvesen próbáltak lazaságra bírni, sokat segítettetek! Köszönöm!
2013. márc. 25. 15:25
17/22 anonim válasza:
8-as vagyok! Csak hogy tudd, kedves kérdező, nekem is első baba és nem sírom el magam, mert a lányom meghúzza a hajamat! Mi lesz veletek később?
2013. márc. 25. 19:07
18/22 anonim válasza:
Aki olyan választ adott, amit a kérdező hallani akart, azt felpontozta! Ne tegyél fel kérdéseket, ha nem tudod elfogadni a kritikát!!!!
2013. márc. 25. 19:28
19/22 A kérdező kommentje:
Csak hogy tudd, kedves 8-as, semmi közöd hozzá, hogy én mitől sírom el magam és mitől nem. Bár nem tartozik rád, de egyedül nevelem a kisfiamat, remélem, Neked könnyebb a helyzeted. A hülyézés teljesen felesleges volt, de lehet, hogy te ettől érzed jobban magad. Mindenesetre az anyai szolidaritás nem túl erős benned.
2013. márc. 25. 19:29
20/22 A kérdező kommentje:
Kedves 18-as, ha nekem szól, hogy nem bíroma kritikát, olvass! A tanácsot, hogy lazábban kezeljem a dolgokat, megköszöntem, és megpróbálom megfogadni. Nem a kritikát nem bírom, hanem mások céltalan ócsárolását.Aki hülyézni jár ide, az hülyézzen otthon, biztos ez a módi. Nekem ez nem stílusom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!