Hogyan lehet elkerülni a körülmetélést?
Szia! A kisfiamnak (14 hós) is fitymaszűkülete volt, 1 hónapja műtötték meg. Annyira pici volt a luk, hogy pisiléskor ballonszerűen felduzzadt neki, de fájdalma nem volt. A doki azt mondta, hogy muszáj megműteni, ne várjunk a szobatisztaságig, mert ez magától nem fog változni. (Amúgy amit valamelyik előző válaszoló írt, hogy tágítják, olyan tényleg van, a kisfiamnak is először ezt csinálta a doki, de nem javult.)
Az urológus azt mondta, hogy választhatunk, hogy teljes körülmetélés legyen vagy csak a fityma felső részét szedjék le. Mi az utóbbit választottuk.
Szerintem ezt a doki tudja csak eldönteni, hogy szükséges-e a műtét vagy várható hogy magától javulni fog.
(Ha érdekel még valami a műtéttel kapcsolatban írj privit szívesen leírom a tapasztalatainkat.)
Az utolsó válaszolónak teljesen igaza van! Mi is uezt csináltuk végig! Sajnos sok ebben a tévhit, tényleg olvassatok utánna. Van a fitymaszűkületnek olyan fázisa amit már CSAK műtéttel lehet megoldani, az más kérdés, hogy ilyenkor teljesen vagy részlegesen távolítják el a bőrt! Ez itt nem hit kérdése. Más kérdés, hogy a teljes bőr eltávolítása az már körülmetélés.
Kedves kérdező! Ne a "negatív" kicsengését nézd ennek a szónak! Bár én nő vagyok, de a későbbiekben ennek pozitív hatásai vannak (tisztasági, sexuális okok), az urulógus és a férjem szerint is. Ők sztem jobban tudják. A műtét elkerüléséért sztem nem tudsz tenni, ha olyan mértékű, amit már ezzel a bizonyos "kanállal" nem tudják megoldani. Mi túlestünk rajta ( én egy mandulaműtéttől jobban félek)! 3 fiús anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!