Hogy lehet elkerülni a műtétet?
off:
Konkrétan mit lehet tenni, sajna nem tudom, de elmondom, mi hogy jártunk. 10 Éves lányom 1 hónapja nem volt jól, (én kórházban voltam, kistesó született), ügyeletre vitték, másnap doki, mandulagyulladás, a lázát le lehetett vinni 1-1 órára, de aztán 39. A mandulái és nyirokcsomói úgy bedagadtak, amit írtál: horkolt, nem tudott nyelni, levegőt is alig kapott, szegény már sírt kínjában, én meg a kórházban: 3-adnapon beküldték a fül-orr gégére, ott meg mondták, hogy gyerekosztály. Mi kedden jöttünk haza babával, ő szerdán ment be. Majd 1 hétig ott volt, antibiotikumot kapott vénásan, de a mandulái/nyirokcsomói nehezen húzódtak vissza. Úgyhogy szerintem ha a doki azt mondta, hogy a kisfiad rendben van, akkor csak idő kérédse, nálunk is nehezen ment. Jobbulást nektek!
Konkrét tapasztalatom még nincs, de nekem 34 évesen is megvan a garatmandulám, mert a gyerekorvosunk 15 évig azt mondta, ha évi 1 mandulagyuszival megússzuk ne engedjük kivetetni, mert az egy nagyon fontos védelmi 'vonal' a tüdő felé.
Az orrmandulámat viszont 4 évesen kivették (a tesómét is), mert az állandóan hátrafolyó takonytól mindig hánytam (bocs a kíméletlen részletekért).
Egy szó mint száz, én várnék a kivétellel, pláne ha a doki is azt mondja, meggyógyul anélkül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!