Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagyon elrontom így a babát?...

Nagyon elrontom így a babát? Hozzászokik?

Figyelt kérdés
2 hetes kislányom hasfájós, és csaj úgy nyugszik meg, ha a mellkasomra fektetem és simogatom a hátát. Sokszor éjjel is így alszunk. Ha le akarom tenni egyből felébred és sír. Ezzel, hogy így nyugtatom, csitítom el nagyon rám szokik? Vagy miután túljutunk a kritikus időszakon rendben lesz minden? Nektek mik a tapasztalatotok?
2013. márc. 20. 10:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Bármelyik előfordulhat. Nem tudni ez meddig tart, így próbálj meg valamit arra kitalálni, hogy ha együtt is alszotok, te is kipihent legyél. Ez iszonyú fontos!

Jó, már amennyire fitt lehet ilyenkor egy kismama... :)

Kérj segítséget, nagymamák főztjét, rendelj kaját, főzz előre több napra, de pihenj, aludj napközben is, amikor csak tudsz. Nagyon sokat számít a szoptatás szempontjából is.

Figyeld meg, hogy mit eszel, mert amiatt is fájhat a hasa. Infacol és egyéb csodaszerek is szóba jöhetnek, ha gondolod.

Babamasszázst is ajánlom. Babynos krém a dm-ben volt kapható, nem tudom van-e még. Leírás is van a maszírozáshoz benne.

Amúgy én annak a híve vagyok, hogy ha szüksége van rád, akkor add oda magad. Tanulja meg azt, hogy ha hív, akkor számíthat rád. Kire, ha nem rád? Nehéz, de édes teher, hogy ekkora felelősséged van és te vagy az anyukája. Nekem egy 6 és 8 éves gyerkőcöm van. Azért szoktam ide válaszolni, mert így utólag néha pár dolgot annyira máshogy csinálnék, hogy mégjobban beletenném magam, mert később fogod megtudni, hogy ez neki mennyire sokat jelentett.

2013. márc. 20. 10:42
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom,hogy emiatt,vagy csak természetileg ilyen a lányom,de ő most 6 hónapos,és nincs el magában. Nem is volt soha. Hasfájós volt már a kórházban is,mikor megszületett. Viszont ha újra kezdhetném sem csinálnám másképpen. Szüksége volt/van rám. Majd ha megindul,mászik,jár,úgyse leszek annyira érdekes számára. Ezt a kicsit meg még kibírjuk valahogyan.
2013. márc. 20. 10:42
 3/12 anonim ***** válasza:
3%

Igen, elrontod. Ha fáj a hasa, akkor sem kell kivenni az ágyából, hanem itt simogasd a hátát, vagy tornáztasd. Az sem baj, ha egy keveset sírdogál.

Csak ámítják magukat az anyukák, hogy majd leszokik erről.

2013. márc. 20. 10:46
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Utolsó!Az én fiam leszokott róla. Simá el van egyedül a járókában a pihenőszékben is. Elfoglalja magát, nézelődik. És este a saját ágyában alszik. Ha igényli foglalkozom vele és ícgy tudja, hogy számíthat rám. Nem lett elkényeztetve. 6 hónapos most forog már próbálgatja a kúszást. Minden sokkal érdekesebb ha egyedül éri el mintha én fognám egész nap.
2013. márc. 20. 10:53
 5/12 anonim ***** válasza:
69%
Nyugi, nem rontod el. 9 hónapig benned növekedett, teljesen önállótlanul, éretlenül született meg, az életben maradása tőled függ. Ergo ő már rád szokva jött a világra:). Szépen lassan, az egyedfejlődés rögös útján fog leválni rólad. És ez a leválás annál biztosabb, minél inkább mélyen belévésődik, hogy számíthat rád, a stabil háttérre:).
2013. márc. 20. 11:05
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Sokan mondják, hogy elrontja a babáját aki sokat ölelgeti, kézben tartja. Megkaptam én is rengetegszer...

De én úgy gondolom, és tapasztalatom, hogy ez badarság.

9 hónapig az édesanyja testében élt, most meg várjuk el, hogy egyedül el legyen?

Nyugodtan tedd a mellkasodra, aludjatok együtt. És ölelgesd, szeretgesd minél többet. Ha elindul, már nem fogja igényelni, hidd el. A felfedezni való világ sokkal érdekesebb lesz, mint anya ölében ücsörögni. Ez a kis idő

pedig oly hamar elröppen... És megtérül, mert egy kiegyensúlyozott, lelkileg stabil kisgyermeked lesz.

2013. márc. 20. 11:14
 7/12 anonim ***** válasza:

Nem rontod el, sőt!

Az én fiam is ilyen kis ragaszkodós természet, sokat hordoztam, sokat szunyált rajtam. Aztán ahogy ért az agya, egyre kevésbe igényelt engem. Most 13 hónapos, és a környezetemben lévő "sírni hagyott" babák mindegyike torkaszakadtából üvölt az anyjáért, az én fiam meg körbenéz bárhol vagyunk, és ha tudja, hogy ott vagyok, simán elvan.

2013. márc. 20. 11:31
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem rontod el,ne aggódj!

Tapasztalatból írom.

2,5 hós a babám.

Extrém hasfájós volt szegénykém.

Sokszor eszméletlenre sírta magát a fájdalomtól.

Ő is csak ugy aludt el sokszor,hogy a mellkasunkon volt,és simogattuk a hátát.

6 hetesen megszünt neki a hasfájása.

Azóta nem is kell,így altatnunk.Nyugodt baba lett.

Szépen elalszik a kiságyba,vagy bárhol.

Nincs vele gond.

2013. márc. 20. 11:45
 9/12 anonim ***** válasza:
Nekünk pont ugyan ez volt mint az utolsónak! Nyugodtan nyugtasd meg bárhogy ha nagyon hasfájós!
2013. márc. 20. 13:13
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

2 hetes babáról beszélünk. Két hete még egy teljesen más közegben volt, nem érintkezett semmivel, amivel most muszáj érintkeznie. Új szagok, illatok, fények, nincs összekuporodva az az érzése, hogy tökéletes biztonságban van. Ezt a biztonságot, amit a méhben érzett, most csak (vagy többnyire) a mellkasodon érzi.

4 hónapig ringattam a hasfájós fiam, mikor elmúlt a hasfájása, köszönte szépen a ringatást, nem kért belőle.

Aztán mikor jött 6 hónaposan a foga, megint sokat ringattam, aztán kibújtak az első fogak, ismét nem kért a ringatásból.

Aki szerint elrontja a babáját az anyuka, beraknám egy totál idegen közegbe, mondjuk egy másik bolygóra, ahol űrlények nézegetik, idegenek taperolják, furcsa, ismeretlen szagok, anyagok, ízek közelébe kerülne. Kiváncsi lennék, mikor kezdenének ők sírni.

2013. márc. 20. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!