Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Pár napos babát hány óra...

Pár napos babát hány óra hosszán át szabad hagyni aludni éjjel, ha nem ébred fel magától? Aludhat akár egyhuzamba 10órát is?

Figyelt kérdés
2008. jún. 10. 12:18
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
még nincs meg a babóm (34hetes vagyok), de barátnőm mondta, hogy az ő babája már második nap otthon átaludta az éjszakát.szóval szerintem ezzel nincs semmi gond :D
2008. jún. 10. 12:34
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem szabad felébreszteni, ő úgy is felkel, ha éhes lesz!:)
2008. jún. 10. 12:38
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én szeritnem is csak örülj, ha alszik! így van rendjén. Minél hamarabb megtanulja, hogy éjszaka lehet ilyen hosszúakat is aludni, annál jobb!

vidám és kiegyensúlyozott lesz! Amint éhes fel fog ébrdeni.

ha nagyon aggódsz, kérdezz rá az orvosodnál. Feltételezem, ha a kórházból hazaengedték, nem sárga. A sárgaság okozhat aluszékonyságot.

19 hónapos kisfiú mamája

2008. jún. 10. 12:59
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sem kell felkelteni.

Az a jó hogyha sokat alszik.

Ilyen pici babánál azonban nagyon oda kell figyelni arra,hogy ne csökkenjen a súlya,mert besárgulhat.

Ezt azért írom,mert barátnőmnél pont ez volt,a pici végigaludta az éjszakát és nem figyelték,hogy csökken a súlya.

Visszakerült a kórházba.

Tehát hogyha jó az étvágya hízik, nem lesz semmi gond,ha végigalussza az éjszakát.

2008. jún. 10. 13:14
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A sárgaságra valóban oda kell figyelni. Amíg nem ürül ki a billirubin, addig aluszékonyabb a baba, de a billirubin csak akkor ürül, ha eszik rendesen. Így ez ördögi kör. Az én kisbabám ébreszthetetlen volt, és annyira felment a billirubinszintje, hogy bekerültünk a Heim Pálba, kis híjján vércserére. Ha nem sárga, akkor viszont ilyen gond nincs. (mondjuk nekünk nem a színe tünt fel, hanem a légzésfigyelő riasztott állandóan, azért mentünk be)

Utána mikor kiengedtek, nekem 3 óránként kellett keltenem :(

2008. jún. 10. 13:39
 6/7 anonim ***** válasza:
68%
Szia! A kérdésedre a válasz:IGEN. De csak éjjel. Napközben legalább 3 óránként szopcsiznia kell. Ezért ha többet szeretne aludni, ébreszteni kell.
2008. jún. 10. 14:06
 7/7 anonim ***** válasza:

ezzel az utolsó hozzá szólással nem tudok egyetérteni. Ha egy baba ritkábban eszik mint 3 óránként, azzal semmi baj sincsen.

az igény szerinti szoptatás pont arról szól, hogy akkor kell etetni a Babákat amikor éhesek, nem pedig tankönyvek szerint kitalált menetrend szerint.

Véleményezm szerint így valóban kiegyensúlyozottabbak a gyerekek.

Hát ha csak 4x eszik egy nap, akkor sincs baj, és akkor sincs, ha 8x kér enni. Nekünk felnőtteknek sincsen minden nap ugyanolyan hangulatunk.

2008. jún. 13. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!