Tényleg ennyire durva a koránszületés?
Én két 24 hétre született babát is ismerek, aki makkegészséges. Szerencsére már nagyon sokra képes az orvostudomány.
Igen, a 33 hét egyáltalán nem durva koraszülés, a korai születés miatt sérült babák inkább a 30 hét előtt jönnek világra.
A vakságot nem idősebbeknél említették? 20-30 éve vakultak meg babák, az akkori inkubátorok miatt.
Köszi az infot a vakságról.
Igen, egyszer hallottam egy rádióműsort, ott egy orvos azt mondta, hogy két határ van, ami felett ritkán van gond: a 30. hét és az egy kiló.
Nekem 22 hétre indult meg a "szülésem". Hál isten meg tudták akkor állítani. A doki azt mondta, hogy a 24 hétnek mindenképp meg kell lenni. Aztán amikor túl voltam a 24. héten akkor azt mondta, hogy ha a 29 hetet is betöltöm, akkor már tényleg minden rendben lesz. Most meg már azt mondja, hogy tárt karokkal várják a babámat:) De úgy néz ki marad még pár hétig :D
32hkm.
Ne aggódj, ha bajuk lenne, 3 hónaposan már kiderült volna. Gondolom, nektek is kell járnotok szemészeti kontrollra. Retina leválás sajnos előfordul koraszülötteknél, de ennyi idősen már tényleg rendkívül ritka, nekünk legalábbis ezt mondta a szemész.
Meg nyilván jártok koragondozásra, fejlődésneurológiára, ahol szólnának, ha bármilyen rendellenességet észlelnek.
Én 35 hétre szültem ikreket, kicsik voltak, 1 hónapig maradtunk kórházban. Fekvési rendellenesség miatt (medence-haránt) kicsit nehézkesebben mozogtak babaként, de járattam hozzájuk gyógytornászt, és hamarosan ott tartottak, mint kortársaik. Mára egészséges, két éves gyerekek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!