Gyed-szabadság-munkába állás kérdés?
Tudom, hogy nem kifejezetten baba kérdés, de itt mindig sokan vagyunk, ezért itt teszem fel. :)
Vajon hány nap szabadságom gyűlt össze, ha
2011.jún.18-tól tgyáson, majd gyeden voltam/vagyok. 2013.júl.22-én jár le a gyed, utána állnék munkába.
Az összes szabimat kivettem szülés előtt, amit lehetett.
1982-es születésű vagyok, egy gyerkőc anyukája.
Sajnos sosem tudom elérni a munkahelyemen azt, aki ezzel foglalkozik. :(
Be fogok menni majd mindenképp egyeztetni a munkahelyemre, de kiváncsi vagyok, hogy kb. mikortól fogok aktívan dolgozni.
Tud valaki ebben segíteni?
Illetve azt hallottam, hogy a munkahelynek be kell nyújtani valami kérelem félét, hogy szeretnék újra dolgozni, ilyet írt már valaki, minek kell benne szerepelni?
Köszi a válaszokat előre is.
Akik 2011 augusztus után kezdték meg a gyedet akár csak 1 nappal is, azoknak már csak a szülés évére + a gyed fél évére jár csak a szabadság.
Ez alapján ki tudod számolni, hogy mennyi jár.
[link] GYESGYED_szabadsag_20112012_kalkulator_H0Y0UR
A munkáltatódnak 30 (a közszférában 60) nappal a tervezett visszaállás előtt írásban kell bejelenteni a szándékodat.
Egy minta, a bejelentéshez. (Én ilyet adtam le)
Nyilatkozat
Címzett: ide jön a munkáltató neve, címe, esetleg a főnök, vagy a munkáltatói jogkör gyakorlójának neve
Tárgy: fizetés nélküli szabadság megszüntetése
Alulírott ……………………… (név) (született:....................., Sz.ig.sz: …............. lakcím: …..............................) a Munka Törvénykönyve 138. § (5) bekezdése alapján ………. napján született …................. nevű gyermekem otthoni gondozása céljából ………. napjától igénybe vett fizetés nélküli szabadságomat ………………. napján megszüntetem.
Kérem szíves tájékoztatását munkába állásommal, s a szabadságok kiadásával, vagy pénzbeli megváltásával (ez utóbbit csak akkor hagyd benne, ha nem szeretnéd kivenni, hanem kifizettetni szeretnéd, és azonnal munkába állni) kapcsolatban az alábbi elérhetőségeken: ….......
dátum
aláírás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!