Mit tesztek, ha szeretni akarjátok az anyósotokat? De most, hogy eljött hozzánk - hiszen most született nem rég a babánk - mindenfélét mondott nekem nálunk, hogy most akkor mit csináljak. Pl. A konyhában.
Tényleg szeretni akarom. Kérlek, adjatok tanácsot! Ne olyat, hogy utáljam, meg ne is foglalkozzak vele. Ő ilyen. Meg akarja mondani, mit csináljon az ember. Csak nekem nem esik olyan jól, amikor elmondja, hogy a hűtőből miért nem adtam oda a fiának, ami ott maradt, ha én nem ehetem meg a szoptatás miatt...
Kérlek, adjatok igazi tanácsot!
Nehéz dolog.
Én jóban vagyok anyósommal, de pont azért mert ilyen hülyeségek miatt nem ba*ogat.
Tényleg csak azt tudom írni, hogy hagyd rá, jó-jó, azt kész. Nem kell foglalkozni vele.
A szeretetet nem lehet kényszeríteni.
Ülj le vele hosszabban beszélgetni, talán még össze is barátkoztok
Állj ki magadért, mert különben teljesen a fejedre fog nőni. Nem kell kinyírni egymást, kedvesen mosolygósan, de határozottan szólj vissza. Ha most elfogadod az alárendelt szerepet, akkor később sokkal nagyobb veszekedések lesznek. Persze mindent csak tisztelettel, kedvesen, udvariasan. Apróságokon nem érdemes leállni veszekedni, azt engedd el a füled mellett, de a fontosabb dolgokban vagy amivel tényleg megbánt, állj a sarkadra!
Az én anyósom nagyon nehéz eset, de megtanultuk egymást kezelni. Sosem fogjuk egymást szeretni, de nincs vita. A férjem és a gyerek is jól érzi magát, amikor mindketten jelen vagyunk, nincs feszültség és ez az igazán fontos! Nem kell egymásba szerelmesnek lenni, ha nem olyan anyósod :)
De, lehet szeretni, tényleg.
Csak sajnos az ilyen dolgokat nehezen nyelem le...
De azt hiszem, tényleg elengedhetem ezeket a fülem mellett...
Nehéz! Ha elengeded a füled mellett amiket mond, akkor csak belül forr benned a düh, ha hangot adsz nemtetszésednek, akkor meg te leszel a rossz.
Ha vigasztal: az én anyósom ha el is jött, akkor a gyerekre éppen rápillantott, a lánya két gyerekét meg egész nap dajkálta. Én neki nem mondtam, a férjemnek panaszkodtam, de rájöttem, hogy neki is ugyanolyan rosszul esik mint nekem.
Arany középút nincs, de kitartás!
Ha ilyen erős benned az elhatározás, hogy elfogadod olyannak amilyen, szerintem menni fog. Mindig arra gondolj, hogy ő a te férjednek az édesanyja, és hálásnak kell lenned emiatt neki.
Az én anyósom se volt a szívem csücske, de ha a jót keresed benne, egy idő múlva megtalálod és nem fognak annyira bántani ezek a dolgok. Sőt , ő is észreveszi a változást és nem lesz annyira ellenséges veled.
Sok boldogságot az új családodhoz! Szerintem jó úton haladsz.
Nagyon köszi ezt a abiztatást. Remélem, tényleg megváltozom. Vagy a helyzet változik. Vagy nem tudom micsoda. De remélem, változni fog.
Egyébként olyan nagy baj, azt hiszem, nincs. Csak nagyon zavarnak ezek az apróságok. Olyan nehéz volt végre jól kijönnöm a saját anyukámmal. Kb. 24 éves koromra alakult ki nagyon jó viszony közöttünk. Hisz' a nőknek általában a saját anyjukkal való kapcsolatukat is meg kell küzdeniük. De vele már tényleg felszabadult viszonyban vagyunk.
És utána ismerkedtem meg a férjemmel. És jött még valaki. Aki nem az édesanyám, de mégis valami hasonló. Vagyis az anyósom. Én persze nem ismerem őt 28 éve, mint az édesanyámat, és ő sem engem. De mégis vele is olyan jó lenne egy ilyen felszabadult viszonyra jutni, ahol mindegyikőnk tudja, hol vannak a saját határai.
Egyébként tényleg lehet, hogy nekem kell változnom... és akkor minden más lesz...
Sajnos ma reggel elpanaszkodtam a férjemnek, amit anyukája mondott nekem tegnap. Nem nagy dolog, csak valahol piszkál belül. Mondtam neki, hogy "mit kellene tennem? meghallgatni, és kész?"
Mondta, hogy igen, de mindezek mellett próbáljunk tanulni is a szüleinktől, mert van, amiben lehet, hogy nekik már tapasztalatuk van.
SZerintetek igaza van? (Azt hiszem, igen.)
Néha úgy bánt, ha mondok ilyen panaszkodást a férjemnek, hisz' az édesanyjáról van szó! Aki megszülte, felnevelte! Én mit szólnék, ha ő mondana ilyen panaszkodáskat az én édesanyámra vagy édesapámra....
Hát igen, nekem is fáj, már az is ha csúnyán néz anyukámra a férjem... :o)
Nehéz dolog ez, de ha elhatároztad, biztos, hogy menni fog.
Most még én is emiatt szenvedek sokszor, mert előjön a kisördög és akkor felbosszantom magam, de utána rájövök,hiába, én ettől több vagyok, nem ragadhatok le ilyen apróságokon, s akkor elfelejtem amiért az előbb még haragudtam.
Utolsó voltam :o)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!