Szülés után mikor szokás vendégeket hívni babalátogatóba? Hogy zajlik egy ilyen és megengedjem, hogy fogdossák a picit?
Szia!
Én is vittem 1 hetes korától magammal a babám szinte mindenhova.Persze mikor járvány volt,kerültük a tömeges helyeket.
És hála istennek még eddig csak 2x volt 1 napig tartó láza,és ennyi.2,5 éves most,mindkét alkalom az idén volt.
Pedig decemberben született.Viszont,én nem engedtem hogy kézről kézre adják,akár mi voltunk valahol,akár minket látogattak.Sőt,attól tudtam frászt kapni,mikor a kezét akarták puszilgatni.Én rászóltam mindenkire ezért.Aki megsértődik,annak úgy kell.Egy kisbaba a kezét a szájába veszi,tehát ne puszilgassa rajtunk kívül senki,meg úgy egyébként se.Sokszor nehéz távoltartani a tolakodó embereket,de a gyerek érdeke is ez.
Lehet,hogy néha affér van belőle,de a gyerekeimet megvédem:)))))
Egyébként szerintem majd aszerint döntsd el,hogy mikor fogadtok látogatót,ahogy te érzed magad.Nem mindenki fitt és üde a szülés után,főleg ha a baba éjszakázik is.
És mindig jelentkezzenek be,ne lepjenek meg.Legalábbis én akkor utáltam a meglepi vendégeket.
Sok sikert nektek is,üdv.
Nálunk is 2-3 héten belül aktuális lesza kérdés. Azt gondolom, hogy a legközelebbi családtagok, tehát a nagyszülők, nagynénik stb. nyugodtan jöhetnek szinte azonnal, annál is inkább, mert ők nem sértődnek meg akkor se, ha mondom, hogy ne vegyék fel, ne puszilgassák, stb. A további rokonok-ismerősök majd akkor jöhetnek, ha én elég jól érzem magam ahhoz, hogy legyen kedvem velük foglalkozni.
Egy ismerősöm úgy csinálta, hogy előre kihirdette, babalátogatás délután 3-4-ig. Ez azért volt jó, mert így senki se ült a nyakára, nem várt időpontban se jött senki. Lehet, hogy érdemes ezt megfogadni.
A fertőzésektől kevésbé félek, de ez az én véleményem, tisztelem azt is, ha valaki másképp gondolja. Ha elég jól leszünk, mi is biztos megyünk mindenhová már egy hetes kora körül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!