Szerintetek ennek van értelme? Többi lent
Ugye a csecsemők kezdetben elvileg minden létező nyelv hangjait ki tudják ejteni, de csak azok maradnak meg később, amiket a gügyögés során gyakorolnak, amiket a környezettől, főként az anyától, apától hallanak. A többit "elfelejtik", ezért tudunk csak akcentussal beszélni tanult nyelveket.
Csupán ötletként merült fel bennem, hogy naponta párszor angol, francia zenéket,gyerekdalokat, mondókákat beraknék a kisbabámnak, csak hogy hallja azokat a hangokat is. Van rá esély, hogy akkor ezeket is megtanulja és akkor később jobb kiejtéssel tanulna idegen nyelveket, ha ezek nem kopnak el?
Nem szeretnék gyereknevelési kérdésekbe, vitákba belemenni, csupán felvetődött ma bennem ez a gondolat, és kíváncsi vagyok, mit gondoltok róla, vajon van az elméletben valami? Ha van kedvetek, gondolkozzunk rajta együtt!
Azon nőttünk fel, bár én kisbabaként, gyerekként inkább Halász Juditot és Kalákát hallgattam bakeliten :).
Az egyszerű mondókákra: jól tudok ezeken a nyelveken, meg tudnám tanulni, csak a kiejtésem nem olyan jó, így pont a hangok miatt nem lenne célra vezető. Nem nyelvtanulást szeretnék, csak tényleg, hogy ezeket a hangokat később esetleg ki tudja majd ejteni, ha konkrétan a nyelveket tanulja majd.
Mi angliában élünk, de én nem beszélek a gyerekhez angolul, mert nem tökéletes a nyelvtudásom és nem akarom rosszul megtanítani. Most 3 és fél hónapos. Mi sokat hallgatunk babazenét angolul, amiknek tényleg könnyű a szövegük meg a kiejtésük se vészes. Ha éneklem a zenével együtt, azt nagyon élvezi. Emellett megy a tv majdnem egész nap. Angol mesecsatornákat nézünk illetve hallgatunk játszás közben. Remélem abból azért ragad rá valami, mellesleg én is sokat tanulok belőle. Ha esetleg van rá lehetőséged, hogy idegen nyelvű csatornákat nézzetek, az szerintem sokat segít.
(Mielőtt valakinek szemet szúr, hogy 3 hónaposan tv-t néz a gyerek, megjegyzem,hogy nem ülünk előtte egész nap, max összesen egy órát elszórva a pihenő székben.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!