Milyen tünetek jelentkeztek tehéntej érzékeny babáitoknál?
Nagyon-nagyon puffadt, rengeteget pukizott, iszonyatosan erős hasfájása volt,éjszakákat nem aludtunk.
Ekcémás bőr,nehéz etethetőség ( mindig feszítette magát evés közben és utánna), étvágytalanság.
Hát nagyjából ennyi...
Nálatok milyen tünetek vannak?
Egyébként nem tudom miért van ennyi tejfehérje allergiás baba mostanában. Vagy régen is volt,csak nem foglalkoztak vele ennyit?
2. voltam
Nekünk a Pepti nem vált be abszolút, ugyanúgy szenvedt tőle.
Elvittem gasztrora, felírta a doktornő a Neocate tápszert, kisfiam mostmár ezt issza 3 hónapja,lekopogom,de javult tőle. Még mindig egy kicsi szeles,de jóval jobb mint volt.
Múlt héten vittem vissza a gasztrora, azt mondta a doktornő,hogy lassan váltunk a Milumil Pregominra. Hát,kíváncsi leszek. A Pregomin laktózmentes is,kisfiam valószínű laktózérzékeny is,apukától örökölte.
3,5 éves kisfiam tejfehérje allergiás, 10 hónapos kora óta abszolút tejmentes diétán van.
Neki születése óta problémás volt a bőre, nagyon száraz volt, ekcémás foltokkal, főleg a hajlatokban.
Amíg csak szoptattam, addig a gyerekorvos nem foglalkozott vele, "majd kinövi" címszóval testápolózni kellett naponta többször, ill. amikor eldurvultak a foltok, akkor szteroidos krémet írt fel.
7 hónapos korában kapott először tejpépet, amitől durva allergiás reakcióként felhólyagosodott a szája, majd ki is hányt mindent. 1 hónap múlva a túró és a joghurt bevezetésénél ugyanez volt.
10 hónapos korában voltunk a gasztroenterológián, ahol vérvétellel (nutritív panel vizsgálat) igazolták, hogy a tejfehérjére (kazein) allergiás.
Ő azóta a Milumil Pepti-t issza és kb. 6 hónap diéta után szűntek meg teljesen tünetei, vagyis annyi idő alatt jött teljesen helyre a bőre.
Írhatsz nyugodtan, ha kérdésed van, (sajnos) elég profi vagyok már a témában :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!