Akik már 1 éves kora óta adtok a babátoknak tehéntejet, hogyan vezettétek be? Forraltátok? Mennyit egyszerre?
Ikreim elmúltak egyévesek, reggelire+vacsora után kapnak egy-egy üveg (kb 170 ml) tápszert. A gyermekorvos javasolta, hogy most már adhatok nekik tehéntejet. Gondolom nem egyik napról a másikra kéne cserélni, csak apránként, de hogy?
Ez a babatej, meg mit tud? Árban majdnem olyan horribilis, mint a tápszer, azzal nem lennék kisegítve! 1 doboz BEBA kb 2600 ft, na az nekünk 5-6 nap...
Én nem forraltam fel, csak kevertem teával. 2/3rész tej, 1/3rész tea. Így nem olyan tömény:) Bár ha a bolti tejnek nevezett valamiket nézem... azoknak a fele víz, köze nincs a bocitejhez némelyiknek.
Házi tejcsit ne adj még nekik, túl erős lehet.
Én 1 éves korától adtam a lányomnak (aki ma már 8 éves) bolti, 1,5 %-os tejet.
Fele tej, fele víz arányban, forralva.
A kistesónál is így fogom csinálni majd 3 hónap múlva.
Én főzve adtam neki tejbedaraként vagy tejberízsként.
Nekem most azt mondta a gyerekorvos, hogy ha megengedhetjük magunknak akkor tavaszig maradjon a tápszer a vitaminok miatt. Azt kap reggel és este, 150-170 ml között iszik meg. De mellette már mindent úgy eszik mint mi, tehát azért kap tejet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!