Tehéntej vagy tápszer? Ha tápszer akkor milyen?
Nézd, ezt neked kell eldöntened. A tápszer mellett az szól, hogy lecsökkentik benne a tehéntej túlzottan magas fehérje és nátrium tartalmát, emellett viszont kiegészítik olyan vitaminokkal, nyomelemekkel, amire egy ebben a korban lévő babának szüksége van. Hátránya az, hogy mesterséges részben. (maga a porítás folyamata)
Az igazi tehéntej természetes, főleg, ha háztájit veszel ( a boltinál szerintem százszor jobb a tápszer).
Ha a tehéntej mellett döntesz, akkor csak olyat vegyél, ami ellenőrzött helyről származik és nem tömik a teheneket antibiotikummal. A tápszer ebből a szempontból elvileg megbízható, szigorúan bevizsgált. Mindkettő hátránya, hogy fajidegen fehérje az ember számára, az allergiára hajlamos babáknál (utólag majd kiderül:) előhozhatja a betegséget.
Én a babámnak 2 éves korig adok babatejet, ez a saját döntésem:) Más tejterméket természetesen kap.
Az én nővérem, aki egyébként az egészségügyben dolgozik, már 6 hónapos korától tejet adott a kisfiának, és semmi baja nem lett...már 13 éves...
Az ő és sokak véleménye az, hogy ez a 3 éves korig ne adj tejet a babának a tápszerlobbi eredménye...ismerünk ilyet...
Ettől persze szíve joga mindenkinek eldönteni, hogy meddig ad tápszert a gyereknek.
De talán szerencsésebb lenne a védőnővel vagy gyermekorvossal egyeztetned, figyelembe véve, hogy mondjuk volt-e tejérzékeny a családban, ami hajlamot jelezhet.
Én már ennyi idősen egyébként inkább a tej felé hajlanék, ha nem is kizárólagosan, de szerintem már bevezethető szépen lassan. Már csak azért is, mert nyilván nem szeretnél Te sem 3 éves koráig külön főzni a picinek, és vannak tejjel készült ételek...
Én tápszert adok neki tavaszig, pont a plusz vitaminok miatt.
De emellett már eszik tejet pl tejberízs vagy tejbedara formájába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!