Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg lusta rossz anya aki...

Tényleg lusta rossz anya aki többnyire bébiételt ad babájának?

Figyelt kérdés
2013. márc. 9. 09:24
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy lusta, és rossz. A bébiétel kényelmes, csak kicsit drága megoldás. Plusz együtt jár azzal a problémával, hogy "egyenrecept" alapján készül, tehát ízre valószínűleg köze nincs ahhoz, ahogyan ti étkeztek. Ha egyszer kinő a bébiételekből, újra meg kell majd szoknia azt az ízt, ahogyan te főzöl, akkor pedig lehet, hogy az lesz a probléma.

Ami a megbízhatóságát illeti; a nagy bébiétel gyártók nyilván jobban figyelnek arra, hogy a feldolgozott alapanyagok jó minőségűek legyenek. De ettől persze az ő répájuk sem olyan földön nő, amiben max mamutagyar van, és a globális környezetszennyezés nagy ívben elkerüli. A halat is ugyanabból a vízből fogják ki, ahonnan bárki más, a marhák sem műanyag táptalajon nevelt füvet legelnek egy üvegházban... Szóval túlmisztifikálni nem kell a dolgot. Ha ez az aggályod, valóban érdemes olyan piacra járni, és nagyobb mennyiségben vásárolni, ahol valódi őstermelők árulnak. Nyugodt lehetsz, hogy az a nénike, aki a nyugdíját egészíti ki azzal, hogy kivisz egy kis zöldséget eladni, nem tudja megfizetni sem a műtrágyát, sem a méregdrága növényvédő szereket. Max egy kis tyúksz@rt hord ki a konyhakertbe, de az bio.:-))

2013. márc. 9. 10:46
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

vagy lusta,

vagy elfoglalt,

vagy csak megteheti,

vagy úgy érzi,hogy az jobb, mint amit ő tud készíteni,

vagy... tetszőlegesen folytatható a sor

2013. márc. 9. 11:28
 13/20 anonim ***** válasza:

Én utáltam babakaját gyártani, a fiammal depis is lettem, akkor a felnőttkaja gyártás is kínszenvedés volt, nemhogy... Aztán mire kijöttem belőle a fiam kitalálta, hogy ő nem eszik bébiételt, rendes kaját kér:)

A lányomnál könnyebb volt, mert a kicsi anyatejen kívül semmit se volt hajlandó elfogadni, csak kínnal keservvel. Szóval mindent ismert 16hónapos korára, és onnantól evett mindent. Arra az egy-két kanál ételre nem főzicskéztem.

Szóval rettentő lusta voltam erre.

2013. márc. 9. 11:57
 14/20 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy lusta lenne, aki bébiételt ad neki.

Én itthon kotyvasztok, nagyon szereti a lányom, de volt, hogy elegem lett a folyamatos trutyizásból, és akkor adtam neki üvegeset.

Kényelmes dolog az biztos.

2013. márc. 9. 12:19
 15/20 anonim ***** válasza:
Szerintem nem,a fiam csak az üveges kaját ette meg,azt kapott,a lányom viszont csak azt ette meg amit én főztem,ha valahova mentünk is előtte főznöm kellett mert egyáltalán nem ette meg az üvegeset,szerintem az üveges kajákkal semmi gond.
2013. márc. 9. 13:16
 16/20 anonim ***** válasza:
Én is vegyesen adom neki.Van amit én főzök és nem kell neki ilyenkor mindig az üvegeshez nyúlok.Sztem olcsóbb is mert mire megveszem a pl fél csirkemellet a tököt vagy más zöldséget ugyanott vagyok mintha megvenném az olcsóbb bébéiételt ami nálunk általában a kecskeméti.A gyümi meg pl egy étkezésre nem veszek meg egy egész ananászt hiszen más nálunk nem szereti.
2013. márc. 9. 14:18
 17/20 anonim ***** válasza:

én is vegyesen adtam mind a három gyerekemnek, talán azt mondom, fele-fele arányban ettek ezt is, azt is.

Most viszont a kicsi fiam kicsit érzékeny gyomrú lett, egy évesen, és most fél évig azt tanácsolta a doki, hogy ne adjak neki semmilyen húskészítményt- mármint ilyet hogy felvágott, májkrém, virsli... stb, amiből lehet, csak biot. Gyümölcsből visszszoktunk a bébiételre, tejtermékek vannak biok, meg tészta, meg sokminden más is- és mivel gondban voltam, hogy reggelire mit adjak- elkezdtem magam húsokból-zöldségekből és májból és zöldségekből +vaj-ból házilag májkrémet, húskrémet csinálni, és azt eszi a pici. De hogy hogy ízlik neki... az csuda!!!

És úgy megszerettük mi is, hogy már nagyüzemben gyártom, mert a másik két fiam is eszi sőt mi is apával.

Nagyszerű reggeli-uzsonna egy-egy ilyen szelet kenyér nekik!! :)))

2013. márc. 9. 14:57
 18/20 anonim ***** válasza:

Én most komolyan elgondolkodtam, hogy az üveges kajában tuti nincsen semmien vegyszer? Azokat a gyümölcsöket hol termelik szerintetek? Tán a marson? A földön minden vegyszeres már. És teljesen nem tudják ugysem kivonni belöle.

Ettöl függetlenül én is szoktam üveges kaját adni a gyerekemnek.

2013. márc. 9. 15:26
 19/20 anonim ***** válasza:
Én azért nem főzök mert a kislányom mellett nem lehet! Egész nap 3/4 órát alszik, amikor ébren van nem tudok főzni mellette. Az este pedig önző módon az enyém... Én magamnak kaját hozatok. Ő vagy azt eszi (ha pl. főzelék vagy valami puhább-pépesebb) vagy veszek neki üveges kaját. 1 éves. Hétvégén nagymamáknál eszik, akkor házikosztot kap. Ha hirtelen valamiért mégis időm támad, főzök, de erre ritkán kerül sor. Amúgy amíg csak párolt zöldségeket kellett turmixolni neki addig még főztem mert az hipp-hopp megvolt.
2013. márc. 9. 16:39
 20/20 anonim ***** válasza:

18-as jogos az elgondolkodásod:-) A bébiétel alapanyagot termelőknek biovegyszereket kell használniuk, és meghatározott távolságot kell tartaniuk a hagyományos gazdálkodást folytató területektől, hogy széllel, vagy talajvízzel ne kerülhessenek át a vegyszerek.

Ez így rendjén is van. De nem tudom, sikerülne-e bárkinek elérnie valaha, hogy egy húsos püré, 2 évig kibírja szobahőmérsékleten a fogyaszthatóságot tartósítószer nélkül. Erősen kétlem...

2013. márc. 9. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!