Tényleg lusta rossz anya aki többnyire bébiételt ad babájának?
Nem vagy lusta, és rossz. A bébiétel kényelmes, csak kicsit drága megoldás. Plusz együtt jár azzal a problémával, hogy "egyenrecept" alapján készül, tehát ízre valószínűleg köze nincs ahhoz, ahogyan ti étkeztek. Ha egyszer kinő a bébiételekből, újra meg kell majd szoknia azt az ízt, ahogyan te főzöl, akkor pedig lehet, hogy az lesz a probléma.
Ami a megbízhatóságát illeti; a nagy bébiétel gyártók nyilván jobban figyelnek arra, hogy a feldolgozott alapanyagok jó minőségűek legyenek. De ettől persze az ő répájuk sem olyan földön nő, amiben max mamutagyar van, és a globális környezetszennyezés nagy ívben elkerüli. A halat is ugyanabból a vízből fogják ki, ahonnan bárki más, a marhák sem műanyag táptalajon nevelt füvet legelnek egy üvegházban... Szóval túlmisztifikálni nem kell a dolgot. Ha ez az aggályod, valóban érdemes olyan piacra járni, és nagyobb mennyiségben vásárolni, ahol valódi őstermelők árulnak. Nyugodt lehetsz, hogy az a nénike, aki a nyugdíját egészíti ki azzal, hogy kivisz egy kis zöldséget eladni, nem tudja megfizetni sem a műtrágyát, sem a méregdrága növényvédő szereket. Max egy kis tyúksz@rt hord ki a konyhakertbe, de az bio.:-))
vagy lusta,
vagy elfoglalt,
vagy csak megteheti,
vagy úgy érzi,hogy az jobb, mint amit ő tud készíteni,
vagy... tetszőlegesen folytatható a sor
Én utáltam babakaját gyártani, a fiammal depis is lettem, akkor a felnőttkaja gyártás is kínszenvedés volt, nemhogy... Aztán mire kijöttem belőle a fiam kitalálta, hogy ő nem eszik bébiételt, rendes kaját kér:)
A lányomnál könnyebb volt, mert a kicsi anyatejen kívül semmit se volt hajlandó elfogadni, csak kínnal keservvel. Szóval mindent ismert 16hónapos korára, és onnantól evett mindent. Arra az egy-két kanál ételre nem főzicskéztem.
Szóval rettentő lusta voltam erre.
Nem hiszem, hogy lusta lenne, aki bébiételt ad neki.
Én itthon kotyvasztok, nagyon szereti a lányom, de volt, hogy elegem lett a folyamatos trutyizásból, és akkor adtam neki üvegeset.
Kényelmes dolog az biztos.
én is vegyesen adtam mind a három gyerekemnek, talán azt mondom, fele-fele arányban ettek ezt is, azt is.
Most viszont a kicsi fiam kicsit érzékeny gyomrú lett, egy évesen, és most fél évig azt tanácsolta a doki, hogy ne adjak neki semmilyen húskészítményt- mármint ilyet hogy felvágott, májkrém, virsli... stb, amiből lehet, csak biot. Gyümölcsből visszszoktunk a bébiételre, tejtermékek vannak biok, meg tészta, meg sokminden más is- és mivel gondban voltam, hogy reggelire mit adjak- elkezdtem magam húsokból-zöldségekből és májból és zöldségekből +vaj-ból házilag májkrémet, húskrémet csinálni, és azt eszi a pici. De hogy hogy ízlik neki... az csuda!!!
És úgy megszerettük mi is, hogy már nagyüzemben gyártom, mert a másik két fiam is eszi sőt mi is apával.
Nagyszerű reggeli-uzsonna egy-egy ilyen szelet kenyér nekik!! :)))
Én most komolyan elgondolkodtam, hogy az üveges kajában tuti nincsen semmien vegyszer? Azokat a gyümölcsöket hol termelik szerintetek? Tán a marson? A földön minden vegyszeres már. És teljesen nem tudják ugysem kivonni belöle.
Ettöl függetlenül én is szoktam üveges kaját adni a gyerekemnek.
18-as jogos az elgondolkodásod:-) A bébiétel alapanyagot termelőknek biovegyszereket kell használniuk, és meghatározott távolságot kell tartaniuk a hagyományos gazdálkodást folytató területektől, hogy széllel, vagy talajvízzel ne kerülhessenek át a vegyszerek.
Ez így rendjén is van. De nem tudom, sikerülne-e bárkinek elérnie valaha, hogy egy húsos püré, 2 évig kibírja szobahőmérsékleten a fogyaszthatóságot tartósítószer nélkül. Erősen kétlem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!