Rossz anya lennék?
27 hónapos a nagy, a kicsi pedig 5 lesz.
Másfél hete jöttünk haza a kicsivel a kórházból. OTt nem tudott elaludni csak ha ringattam. Itthon is elringatom,de van olyan,hogy nem tudok kétfelé szakadni.
Most is ebédeltettem a nagyot, nagyon megviselte az egy hét míg nem voltunk otthon és most két napja nekem kell etetni megint:( A kicsi álmos volt, de nem tudtam ringatni, a hordozóban nem maradt, sírdogált egy kicsit, pár percet és elaldut.
Olyan lelkiismeretfurdalásom van:(:( Miért nincs nekünk, anyáknak száz kezünk.
Megmondom őszintén, hogy nekem még csak egy babóm van, és pont ezek miatt nem szeretnék még kistesót, úgyhogy egyrészt nagyon csodállak, büszke lehetsz magadra, nem hogy rossz anya lennél!!!!!
A hordozó alatt az autós hordozót érted?
Nekem mentő ötletként ilyen esetekre a hordozókendő, mai-tai jutott eszembe, és így mondjuk nem lovalja bele magát a sírásba a kicsi sem, vele is vagy, nyugodtan el tud szenderedni, a naggyal is tudsz foglalkozni...
Én így próbálnám, és akkor még lelkiismid se lenne...
Dehogy vagy rossz anya! A két gyereket elég nagy trauma érte a kórház miatt, és ezt most mindketten a maguk módján "gyógyítják". Annyit tudsz tenni, hogy megpróbálod időben minél jobban szétválasztani a kötelező programjaikat. Pl: a nagyobbik ebédidejét a kicsi alvásidejére ( amikor már valóban alszik) tenni, ha ez nem jelent túl nagy gondot. Megoldás lehet átmenetileg, ha a kicsit pl. a babakocsijában ringatod. Ez jobb mint a hordozó, mert kényelmesebben, esetleg hason is fekhet benne, plusz gyerekek többsége "reflexből" elalszik, amikor a kocsiban van.
A kisebb nagyobb bömböléseket akkor sem tudnád kivédeni, ha nem lett volna a kórház. Ne légy emiatt feszült, vagy dühös magadra, mert a gyerekek ezt érzik meg legelőször, és csak ront a helyzeten. Két kisgyerek mellett, nagyon sokszor előfordul ( és még elő fog fordulni ) hogy az egyikkel KELL foglalkoznod, és a másiknak ez nem tetszik. Idővel megtanulják majd, hogy mamiból csak egy van, és időnként egy kicsit várniuk kell a sorukra.
Szia!
Dehogy vagy rossz anya. Amúgy több gyerekeseknél én is a mei-tai-t vagy kendőt javasolnám, ha nem is száz, de lenne két kezed úgy, hogy "ringatod" picit. Tesz-veszen, vaterán vannak használtan jó árban.
utolsó vagyok :
A déli elaltatások még mindíg nehezek:-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!