Te adnál az egy év körüli babádnak olyan őzhúst, amit pl valaki elütött és hazavitte és megsütötte, főzte?
nem vadidegenre gondolok, hanem pl egy rokonod
de nem is ez a lényeg, hanem hogy adnál e.
Férjem elég sok vadat hozott haza. Olyan helyen lakunk, ahol időnként szinte naponta ütnek el valamit. Volt már nyuszi a terítéken, volt már őz, volt fácán. Persze hogy adtam nekik, mi bajuk lehet? Nem ott aszalódott jószágról van szó, hanem elütött, azonnal felvett és gyorsan feldolozott állatról.
Az őzeket kilövik időszakonként és szépen megeszik a vadászok. Ne hidd, hogy olyan hajdenagy orvosi vizsgálatokról van szó. Hisz amiről ti beszéltek, ahhoz már laboratórium kell. Az állatorvos is csak ránéz és mehet. Az állattenyésztő telepeken vannak szigorú vizsgálatok.
Igen, adnám.
Magam részéről megenném simán, a gyereknek akkor adnám, ha már elég idős hozzá.
Férjem barátja nagy vadász, hát elmondanám, hogy a vadászok által kilőtt és asztalra került vad, hát hogy is mondjam, szinte sehogy sincs bevizsgálva. Amit boltban megvesztek az valóban be van vizsgálva laboratóriumi körülmények között, már ha be van ugye....
Ha normálisan van kikészítve, előkészítve és feldolgozva, és persze jól átsütve, főzve, nem félig nyersen, akkor semmi gond nem lehet, mert a bacilusok és vírus elpusztulnak a hosszú főzési idő alatt!
Ja és ne feledkezzünk meg a háznál, csirkeólban tartott, szegény falusi csirkékről. Na azok ugyan hogy vannak bevizsgálva a fazékba kerülés előtt? Ugye hogy ugye??? Sehogy, állatorvos még messziről sem látja őket életük során, megesznek minden féle fűt, fát, levelet, rovart, amitől csomó betegséget gyűjthetnek be és sokszor be is gyűjtenek. Mégsem hallani sorozatosan a hírekben, hogy hányan halnak meg, kerülnek ételmérgezés miatt kórházba.
Saját tapasztalatom, hogy kb 15 éves koromig csak háztáji disznó, csirke, kacsa, marhahúst ettem, amik nem is akármin éltek, mégpedig többnyire moslékon és némi tápon, meg főtt krumplin. Most 30 éves vagyok, a mai napig anyósom csirkeólban tartott csirkéin élünk, meg a férjem barátjának kilőtt vadjaiból is jut bőven, 30 éves vagyok és soha hús miatt még nem voltam beteg.
14. a háztáji állatok veletek élnek, látd rajta, ha megbetegszik, nincs jól és akkor nem főzöd bele a vasárnapi levesbe.kétlem,h a kérdező őzikéje a baleset előtt beköltözött volna egy pár hétre az őt elütő autóshoz, h az lássa, látszólag minden rendben van vele. attól, h nem magától pusztult el, hanem elgázolták, még lehet beteg. nem csak egészséges állatokat lehet elütni, sőt :)
nem azt mondom,h így van, csak nem túl kikezdhetetlen a logikád és nem tudtam szó nélkül elmenni mellette, mert annyira örömködtl, h milyen szépen felépítetted az udvarban élő tyúkok, meg sertések felhasználásával :)
Kösz a nulla százalékot, csak mert nem a bolti, agyon tápozott és gyógyszerezett állatokat adok a gyerekeimnek. A vadtól háztájitól sosem lett beteg. Elmondom, ha a tyúkunk döglődik, nem orvoshoz rohanunk vele, hanem bele a fazékba. És érdekes módon semmi bajunk nem lesz. Felbontásnál látom, hogy milye volt beteg, azt kidobom.
De azért kösz nullát mégegyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!