8 hónapos babának hogyan adjam a kenyeret? Kiflit? Joghurtot?
Sok helyen olvasom, hogy 8 hós babának már adnak kenyeret, szendvicset tízóraira, vagy uzsonnára. Mi még nem próbáltuk ezt, és szeretnék én is kísérletezni ezzel, mert nem nagyon eszi a gyümit tízóraira, hátha valami más jobban ízlene neki...
Milyen kenyeret adtok neki? MEnnyit? Milyen formában és mivel? Ő csipegeti, majszolja a tálkából, vagy ti adjátok neki? Bocsi, lehet buta kérdés, de én egyenlőre még nem próbáltam ezt, és nem szeretném, ha öklendezne...még csak 2 foga van alul a kisfiamnak...
A másik pedig, hogy joghurtot milyet adtatok neki? És mennyit adjak neki először?
Előre is köszi a válaszokat!
Szia!
Én barna kenyeret szoktam adni a fiamnak.Csipegetek neki kicsiket 1-2 cm-es darabokat tányérra vagy csak simán az etetőszékének a tálcájára és ő felszedegeti magának.Egy foga sincs és soha nem volt probléma hiszen a kenyeret nem kell neki rágni,legalábbis nem ekkora daraboknál.Kiflit viszont nem kapott még,pont foghiány miatt.
Joghurtot én babajoghurtot vettem neki és simán bekanalazom neki a szájába.Kedvence.
2db foga van a kislányomnak, de ez nem akadályozza meg abban, hogy elrágcsáljon picire vágott kenyérdarabkákat.
Én otthon sütöm a kenyeret, abból kap.
Én adom a szájába egyébként. Sosem öklendezett még tőle.
Natur joghurtot gyümikkel túróval keverve szoktam neki adni.
Jahh, és először 1 evőkanállal adjál szerintem.
Nekem azt ajánlották,hogy ne főzelékkel vagy gyümölccsel vezessem be a darabos ételeket a fiamnál hanem úgy,hogy elérakok kis darabkákat pl.kenyeret és majd érdekelni fogja és felveszi saját maga vagy amikor én eszek vegyem az ölembe és haggyam,hogy matasson a tányéromban esetleg ha érdekli az az étel egye meg (persze csak ami a korának megfelel).
3.-as voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!